Alertă în Mexic, după un furt de material radioactiv

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
06/08/2016, 14:57
Alertă în Mexic, după un furt de material radioactiv

Materialele radioactive se fură pe bandă rulantă în Mexic. Autorităţile mexicane au emis vineri o alertă ca urmare a „furtului unei surse radioactive, care poate fi periculoasă pentru sănătatea umană dacă este extrasă din recipientul său”, acesta fiind al saptelea incident din decembrie 2013.

Alerta a fost transmisă unităţilor de protecţie civilă din Sonora, Baja California, Sinaloa y Chihuahua, dar şi instanţelor federale de securitate naţională.Recipientul, sustras dintr-o camionetă, conţine o sursă cu izotopi de americiu, beriliu şi cesiu.

Protecţia civilă mexicană a semnalat că materialul furat poate fi periculos pentru persoane dacă nu este manevrat în condiţii de securitate.

„Dacă materialul nu se găseşte în recipientul său, reprezintă un risc important pentru sănătate; totuşi, respectiva sursă nu este periculoasă dacă nu este extrasă din blindajul său”, precizează responsabilii mexicani.

sursa: libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep în semifinale la WTA Cincinnati! S-au stabilit ora de start şi adversara!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×