News

Alertă pe Aeroportul Otopeni, după furtuna de duminică. Mai multe avioane, avariate

25.08.2019 | 21:03
Alerta pe Aeroportul Otopeni dupa furtuna de duminica Mai multe avioane avariate

Furtuna care a lovit Capitala în urmă cu aproximativ două ore a oprit zborul avioanelor de pe Aeroportul Otopeni și a avariat mai multe aeronave care se aflau la sol făcând mai multe pagube.

Avioane avariate după furtuna din această după-amiază

Mai multe avioane de pe Aeroportul Otopeni au fost avariate după furtuna care a lovit Bucureștiul în această după-amiază. Potrivit primelor informații activitatea de pe aeroport a fost oprită temporar după ce mai multe aeronave au suferit pagube majore.

Mai multe bucăți din acoperișul aeroportului s-au desprins în timpul furtunii și au căzut în apropierea a două Airbusuri A320 Austrian Airlines și Air France, conform boardingpass.ro. În plus, o parte din tavanul fals al unui pasaj exterior a căzut și a blocat accesul vehiculelor. Totodată, protecțiile care erau amplasate pentru efectuarea lucrărilor de pe platforma aeroportului au fost aruncate de vânt pe sub avioanele aflate în zona respectivă.

Avioane avariate în urma furtunii
Furtuna a cauzat mai multe pagube avioanelor de pe Aeroportul Otopeni. Sursa foto: stiri.md

Îmbarcarea pasagerilor a fost suspendată pentru zborul spre Paris

Și dezastrele nu se opresc aici. O scară mobilă care folosea pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor a fost împinsă de vântul puternic și a lovit un Boeing 737 al companiei TAROM aflat pe platforma 2 a aeroportului. Din această cauză încărcarea bagajelor și îmbarcarea pasagerilor a fost suspendată pentru zborul cu avionul Air France cu destinația Paris.

Se pare că numărul avioanelor avariate nu este clar în momentul de față. Până la această oră cel puțin trei aeronave au fost avariate. A fost confirmată avaria la Airbusul A320 care are mai multe găuri la partea superioară a fuzalajului, dar și avaria la un ATR42 (YR-ATA) TAROM care a fost lovit de un cărucior destinat transportului de bagaje. Cea de-a treia aeronova avariată este tot un ATR42 (YR-ATC) TAROM care se pare că a fost mutat de vântul puternic.