News

Alertă pe plaja din Mangalia. Echipajele SMURD au intervenit pentru a salva două vieți

05.09.2020 | 14:51
Alerta pe plaja din Mangalia Echipajele SMURD au intervenit pentru a salva doua vieti
ADVERTISEMENT

Sezonul estival este pe final, însă starea de alertă se menține pe Litoral. Pe plaja din Mangalia a avut loc o intervenție de urgență a echipajelor SMURD, care au salvat două vieți.

O fată de 17 ani și un bărbat de 31 de ani au fost scoși din valurile mării mai mult morți decât vii, iar numai profesionalismul de care au dat dovadă medicii și asistenții medicali de la SMURD le-au salvat viețile celor doi.

ADVERTISEMENT

Cele două persoane au fost la un pas de înec pe plaja Laguna din Mangalia. Fata de 17 ani a fost pusă pe picoare chiar la fața locului de către medici, însă cazul bărbatului de 31 de ani a fost mai grav și a fost necesară transportarea sa cu elicopterul la spitalul județean din Constanța.

Echipajele SMURD au salvat două vieți la Mangalia

Potrivit Serviciul Județean de Ambulanță Constanța, fata de 17 ani a fost transportată la spitalul din Mangalia pentru verificări mai amănunțite. Însă bărbatul de 31 de ani a acuzar grave insuficiențe respiratorii și de aceea medici au dispus internarea sa la o clinică mai specializată din Constanța.

ADVERTISEMENT

„Pe plaja din Mangalia s-a intervenit pentru 2 victime, accident prin submersie. O persoană de sex feminin, 17 ani, conștientă fără probleme respiratorii, preluată de Saj C2 și transportată la Spitalul Mangalia. Și o victimă de sex masculin, 31 ani, insuficiență respiratorie, conștientă, preluată de elicopterul Smurd și transportată la Spitalul Județean Constanța” transmite Serviciul de Ambulanță Constanța într-un comunicat de presă.

Săptămâna trecută, salvamarii au încercat să salveze mai multe persoane de la înec, după ce acestea s-au aventurat în mare, deși valurile erau mari iar curenții foarte puternici. Cu toate acestea, un bărbat de 76 de ani a murit înecat, iar trupul altui turist de 40 de ani nu a fost găsit nici după câteva ore de căutări.

ADVERTISEMENT

Numai duminica trecută, salvamarii de pe Litoral au avut peste 200 de intervenții de salvare a turiștilor din mare. Cea mai gravă situație a fost la Constanța, unde 60 de persoane au fost salvate din valurile furiase ale mării.

Potrivit experților marini, în momentul în care în largul mării sunt furtuni, se formează curenți de adâncime, foarte periculoși pentru persoanele care înoată, chiar dacă sunt înotători experimentați. Cei mai mulți turiști se lasă păcăliți de valurile venite la mal și ignoră pericolele mai ales când pe plajă salvamarii arborează steagul roșu, semn că scăldatul este interzis.

ADVERTISEMENT
Tags: