Life

Alertă pentru clienţii DIGI RCS-RDS. Noua metodă de fraudă îi lasă fără bani. Ce nu trebuie să facă

03.12.2020 | 18:42
Alerta pentru clientii DIGI RCSRDS Noua metoda de frauda ii lasa fara bani Ce nu trebuie sa faca
Alertă pentru clienţii DIGI!
ADVERTISEMENT

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează în legătură cu o tentativă de fraudă care vizează clienţii DIGI România.

Pe pagina de Facebook a instituţiei CERT-RO a fost publicat un mesaj de avertizare cu privire la atacatorii care dețin paginile de #phishing pe diverse site-uri.

ADVERTISEMENT

Se pare că, pentru a convinge utilizatorii să ofere date, în special date financiare, acești atacatori apelează la diverse trucuri și se folosesc de pretextul unui concurs promoţional, mințindu-i pe oameni că ar putea căștiga un smartphone sau chiar un laptop.

Alertă pentru clienţii DIGI RCS-RDS

Experții Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică le-au oferit clienţii DIGI România diverse recomandări pentru a nu cădea pradă acestor tentative de fraudă.

ADVERTISEMENT

Utilizatorii sunt sfătuiți să evite să acceseze astfel de link-uri şi să le redistribuie, să fie atenţi la corectitudinea gramaticală a mesajelor, să valideze existenţa unor astfel de iniţiative pe canalele oficiale ale companiilor implicate (website, canale oficiale de social media), să scaneze dispozitivele cu o soluţie antivirus, pentru a fi siguri că nu s-au infectat cu #malware. În plus, recomandările experților sunt ca utilizatorii să raporteze ca SPAM numeroasele email-uri nesolicitate după furnizarea unor date personale şi a adresei de e-mail, să blocheze adresele de expediere și să le şteargă și să schimbe parolele conturilor dacă au introdus date personale, date de acces la conturi sau date financiare pe diverse site-uri, să activeze autentificarea în doi paşi şi să notifice banca de urgență dacă au oferit date de card bancar.

Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică a postat pe pagina oficială de Facebook instrucțiuni de identificare a acestor atacatori și moduri în care o astfel de fraudă ar putea fi evitată.

ADVERTISEMENT

‼️ Tentativă de fraudă care vizează clienții DIGI Romania. Gândește înainte de CLICK!

👨‍💻 Atacatorii găzduiesc paginile…

Posted by CERT-RO on Thursday, 3 December 2020

De asemenea, CERT-RO a pus la dispoziția utilizatorilor și un număr de telefon, în cazul în care sunt sesizate tranzacții suspecte din cont, iar clienții suferă pagube financiare. Aceștia pot apela (1911) sau pot oferi detalii la adresa alerts@cert.ro.