Sport

Vlad Chiricheș s-a accidentat în Cremonese – Lazio și ratează convocarea la echipa națională. Când va decide selecționerul cine îi ia locul

Fundașul Vlad Chiricheș a părăsit accidentat terenul în meciul Cremonese - Lazio și va rata următoarele două partide ale naționalei României.
18.09.2022 | 20:44
Vlad Chiriches sa accidentat in Cremonese  Lazio si rateaza convocarea la echipa nationala Cand va decide selectionerul cine ii ia locul
Fundașul Vlad Chiricheș a părăsit accidentat terenul în meciul Cremonese - Lazio și ar putea rata convocarea la echipa națională a României. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
18-09-2022
17:44

Este OFICIAL! Vlad Chiricheș s-a accidentat și nu va putea evolua în partidele României cu Finlanda și Bosnia

Căpitanul „tricolorilor” a rezistat doar 26 de minute pe teren, în partida dintre Lazio și Cremonese. Chiricheș a acuzat o leziune musculară, iar conform informațiilor venite de la staff-ul medical al echipei naționale, fundașul nu se va putea recupera la timp pentru ultimele meciuri din Liga Națiunilor, cu Finlanda și Bosnia. 

 

18-09-2022
16:29

Prestație slabă și a portarului Ionuț Radu

Nici Ionuț Andrei Radu nu i-a dat vești bune selecționerului Edi Iordănesc. Portarul, convocat pentru dubla cu Finlanda și Bosnia & Herțegovina, a luat patru goluri în confruntarea dintre Cremonese și Lazio.

Mai mult, goalkeeperul în vârstă de 25 de ani a greșit la golul trei al lazialilor, pe care l-a înscris Milinkovic-Savic în prelungirile primei reprize. Radu a degajat prost o minge, care a ajuns direct la un adversar, apoi a respins în fața balonul expediat de Zaccagni, pentru ca Milinkovic-Savic să îndeplinească doar o formalitate. 

Căpitanul ”tricolorilor” se află în lotul convocat de Edi Iordănescu pentru partidele din Liga Națiunilor cu Finlanda (23 septembrie) și Bosnia-Herțegovina (26 septembrie).

Accidentare pentru Vlad Chiricheș în Cremonese – Lazio

Cu doar cinci zile înainte de întâlnirea de la Helsinki, Edi Iordănescu a primit o veste teribilă. Vlad Chiricheș s-a accidentat în meciul Cremonese – Lazio din Serie A și ar putea deveni indisponibil pentru jocurile primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

În minutul 28 al partidei de pe stadionul Giovanni Zini din Cremona, fotbalistul român a resimțit dureri musculare și s-a întins pe gazon. Chiricheș a cerut intervenția medicilor și în același timp a făcut semn că are nevoie de schimbare.

Antrenorul Massimiliano Alvini s-a conformat imediat și l-a trimis în teren pe Matteo Bianchetti. Este o pierdere pentru Cremonese, cu toate că Vlad Chiricheș are partea sa de vină la primul gol marcat de Lazio, atunci când l-a scăpat din marcaj pe Ciro Immobile. Vezi video

ADVERTISEMENT

Celălalt român de la Cremonese, portarul Ionuț Radu, este titular, însă nu are o zi prea reușită. Și asta pentru că Lazio, la care Ștefan Radu este rezervă, conduce cu 3-0 după ”dubla” lui Immobile și golul lui Milinkovic-Savic.

Chiricheș a vrut să se retragă în vară

Este o veste cum nu se poate mai proastă pentru selecționerul României, care se baza pe experiența lui Vlad Chiricheș pentru ultimele două întâlniri din actuala ediție a Ligii Națiunilor, în încercarea de a rămâne în Divizia B.

ADVERTISEMENT

Fundașul lui Cremonese a fost unul dintre cei mai contestați jucători la precedenta acțiune a naționalei, în care ”tricolorii” au pierdut trei meciuri și au câștigat unul singur, cu Finlanda acasă.

Atunci, Edi Iordănescu a dezvăluit, după 0-3 cu Muntenegru în Giulești, că patru dintre ”tricolori” s-ar putea retrage de la echipa națională, iar FANATIK a aflat numele lor, printre aceștia fiind și Chiricheș.

ADVERTISEMENT

România se află pe ultimul loc în grupa 4 din Liga B, cu doar 3 puncte obținute în 4 meciuri. Astfel, echipa antrenată de Edi Iordănescu are nevoie de victorie pentru a evita retrogradarea în Liga C din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT