Fotbal intern

Alertă pentru Mirel Rădoi! Islanda, fortăreaţă în defensivă cu Anglia. Ştim punctele forte ale adversarei României în barajul pentru EURO 2021. Video

05.09.2020 | 23:15
Alerta pentru Mirel Radoi Islanda fortareata in defensiva cu Anglia Stim punctele forte ale adversarei Romaniei in barajul pentru EURO 2021 Video
ADVERTISEMENT

Islanda a fost învinsă de Anglia, scor 0-1, în prima etapă din Liga Naţiunilor. Cu o lună înainte de semifinala barajului cu România pentru EURO 2021, nordicii au fost la un pas să obţină un punct cu englezii. FANATIK a analizat meciul Islandei, iar jocul selecţionatei lui Erik Hamren îi poate da bătăi de cap lui Mirel Rădoi.

Mirel Rădoi şi naţionala României au toate motivele să se teamă de meciul cu Islanda, partidă care se va disputa pe 8 octombrie în semifinala barajului pentru calificarea la EURO 2021. Nordicii au arătat în faţa Angliei că formează un grup sudat, în special în defensivă, chiar dacă selecţionerul Erik Hamren nu s-a putut baza pe câteva dintre vedetele echipei.

ADVERTISEMENT

Prima repriză a fost dominată de Anglia, care a avut o posesie zdrobitoare (76%-24%), însă multe dintre acţiunile vedetelor lui Gareth Southgate au fost blocate de fundaşii Islandei. Defensiva nordicilor a fost bine organizată, însă momentele de slăbiciune au apărut atunci când englezii au combinat în viteză, pe jos. Harry Kane a înscris în primele minute, însă golul a fost anulat pentru un ofsaid inexistent.

Islanda, joc aproape perfect cu Anglia. România are de ce să se teamă

Islanda nu a contat deloc în atac în prima repriză din meciul cu Anglia, cu mici excepţii la fazele fixe obţinute aproape de poarta lui Jordan Pickford. Jucătorii lui Erik Hamren şi-au arătat limitele atunci când au atacat şi au jucat simplu, fără “floricele”, fiind victime sigure în faţa defensivei Angliei. Multe dintre pasele nordicilor au fost în propria jumătate, atunci când porneau construcţia atacului.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au stat la fel şi în a doua repriză, când Islanda s-a apărat pe două linii, iar englezii s-au simţit hărţuiţi de fiecare dată când s-au apropiat de careul lui Halldorsson. Din nou, Anglia a dominat jocul, cu multe combinaţii pe jos, însă fundaşii nordici au fost pe fază de fiecare dată.

În zece oameni din minutul 71, când Kyle Walker a văzut al doilea cartonaş galben, Anglia a continuat să atace şi a accentuat presiunea pusă pe islandezi. Cu toate acestea, selecţionata Albionului nu a reuşit să trimită niciun şut pe poartă, dar a profitat de penalty-ul primit în prelungiri, din care Raheem Sterling a marcat singurul gol al meciului. La faza următoare, Islanda a primit şi ea o lovitură de la 11 metri, însă Bjarnason a tras peste.

ADVERTISEMENT

Primul “11” al Islandei în meciul cu Anglia

Halldorsson (Valur) – Hermannsson (Brondby), Ingason (PAOK), Arnason (Vikingur), Magnusson (ŢSKA Moscova) – Tarutason (Malmo), Bjarnason (Brescia), Palsson (Darmstadt), Thorsteinsson (Aarhus) – Gudmundsson (AZ Alkmaar), Bodvarsson (Milleall)

Gylfi Sigurdsson (Everton), Jóhann Berg Gudmundsson (Burnley), Aron Gunnarsson (Al-Arabi, căpitanul Islandei) sau Alfred Finnbogason (Augsburg) nu au fost convocaţi pentru dubla cu Anglia şi Belgia.

ADVERTISEMENT
  • 27%-73% – raportul posesiei în Islanda – Anglia 0-1
  • 0-4 – raportul şuturilor la poartă
  • 164-699 – raportul paselor reuşite

Punctele forte şi marele minus al Islandei după meciul cu Anglia

Defensiva este o fortăreaţă în cazul Islandei şi cu greu poate să fie spartă, mai ales dacă adversarul joacă pe sus. Organizaţi şi agresivi, fără să se expună la cartonaşe galbene, fundaşii nordicilor se aglomerează şi închid spaţiile spre poartă.

Fotbaliştii Islandei nu sunt tehnici şi joacă simplu, fără să se complice. Puternici, duelurile fizice sunt câştigate mai mereu de nordici. Un alt atu este acela că sunt disciplinaţi din punct de vedere tactic.

Islanda pune probleme pe contraatac, mai ales când are în faţă o echipă care atacă. Cu Anglia, fazele de atac importante ale nordicilor au venit pe contre. Un minus vine la viteza de deplasare, mulţi dintre jucătorii lui Erik Hamren fiind lenţi.

Marea problemă a Islandei vine atunci când adversarul pune mingea jos şi nu foloseşte centrările în careu. În plus, cu Anglia, fundaşii lui Erik Hamren au avut câteva probleme la fazele fixe. Mai mult decât atât, în fazele de unu la unu, islandezii au fost depăşiţi uşor.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,04 este cota pentru ”X2” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT