Sport

Alertă pentru Nicuşor Stanciu, cel mai bun jucător român actual! E fără meci jucat din decembrie 2021. Internaţionalul român a învăţat deja chineza: “Wuhan, ni hao!” Video

Nicuşor Stanciu s-a transferat în această iarnă la Wuhan Three Towns, nou-promovată în prima ligă a Chinei, însă mai are de aşteptat pentru debutul sub comanda lui Pedro Morilla.
09.05.2022 | 22:05
Alerta pentru Nicusor Stanciu cel mai bun jucator roman actual E fara meci jucat din decembrie 2021 Internationalul roman a invatat deja chineza Wuhan ni hao Video
Debutul lui Nicuşor Stanciu la Wuhan Three Towns întârzie din cauza amânării startului sezonului în China
ADVERTISEMENT

Prima ligă a Chinei ar fi trebuit să înceapă la mijlocul lunii aprilie, însă pandemia de COVID-19 a dat toate planurile peste cap. Echipele aşteaptă acum un nou termen pentru startul sezonului, însă lucrurile nu se mişcă în direcţia dorită de jucători şi antrenori.

Nicuşor Stanciu mai are de aşteptat pentru debutul lui Wuhan Three Towns. Când ar putea începe Superliga Chinei

Chinezii au vrut să înceapă Superliga la începutul lunii mai, însă şi acest plan a picat. Apoi, 15 mai a fost data vehiculată, dar sunt şanse extrem de mici pentru ca meciurile să se joace atunci. Din cauza pandemiei, oficialii ligii caută oraşe în care partidele să se dispute, cu Meizhou şi Dalian ca variante care au acceptat să găzduiască Superliga.

ADVERTISEMENT

“Este imposibil ca Superliga să înceapă la începutul lunii mai, judecând după progresul actual al pregătirilor pentru începerea competiţiei. De asemenea, este aproape imposibil să înceapă la mijlocul lunii mai. Potrivit analizei persoanelor implicate în pregătirea campionatului, noul sezon al Superligii nu va începe mai devreme de finalul lunii mai”, au anunţat jurnaliştii de la Sina.

În aceste condiţii, Nicuşor Stanciu ar avea puţine şanse să fie în lotul convocat de Edi Iordănescu pentru cele patru meciuri din Liga Naţiunilor, din luna iunie. Mijlocaşul de 28 de ani a semnat cu Wuhan Three Towns în această iarnă şi nu a mai jucat de pe 19 decembrie 2021. Recent, Edi Iordănescu declara că îşi doreşte ca jucătorul să aibă câteva meciuri în picioare înainte de acţiunea echipei naţionale.

ADVERTISEMENT

Ce aşteptări au chinezii de la Nicuşor Stanciu. Antrenorul lui Wuhan Three Towns: “Este ceea ce avem nevoie”

Cum startul noului sezon întârzie, jucătorii echipelor din China se antrenează din greu, dar nu au încă prea multe meciuri de pregătire. Din cauza pandemiei, amicalele sunt organizate cu greutate, astfel că antrenorii apelează doar la antrenamente.

Pedro Morilla a vorbit despre situaţia echipei, într-un interviu acordat presei locale, şi printre subiectele atinse s-a numărat şi o analiză a jucătorilor străini pe care îi are sub comandă. Tehnicianul spaniol a avut cuvinte de laudă la adresa internaţionalului spaniol.

ADVERTISEMENT

“Aşteptările noastre de la aceşti cinci jucători străini sunt foarte mari. Stanciu este un jucător renumit în România şi are abilităţi importante. Este ceea ce avem nevoie la echipă. Sperăm că toţi cei cinci să performeze cât mai bine în campionat”, spunea Pedro Morilla.

Nicuşor Stanciu, primul interviu în China: “Abia aştept să înceapă campionatul”

Printre antrenamentele de la Wuhan Three Towns, Nicuşor Stanciu şi-a făcut timp să stea de vorbă şi cu un post de televiziune local. Internaţionalul român a dezvăluit că s-a plimbat de câteva ori prin noul său oraş, iar la finalul interviului a folosit şi câteva cuvinte în limba chineză.

ADVERTISEMENT

“M-am antrenat destul de mult cu echipa, cu noii mei colegi. Mă simt bine şi sunt satisfăcut cu ceea ce am găsit aici. Abia aştept să înceapă campionatul. Am vizitat puţin oraşul, am văzut câteva locuri din el şi mi-a plăcut.

Restaurantele sunt bune şi îmi place viaţa mea aici. Va fi primul meu sezon aici, echipa abia a promovat şi ştiu că toţi cei din club îşi doresc lucruri măreţe, aşa că mă aştept să facem o figură frumoasă. Wuhan, ni hao”, a declarat Nicuşor Stanciu.

Nicuşor Stanciu, coleg cu patru brazilieni la Wuhan Three Towns

Pe lângă Nicuşor Stanciu, Wuhan Three Towns mai are în lot patru fotbalişti brazilieni. Ademilson şi Marcao au jucat şi în sezonul trecut, când echipa a promovat în Superliga Chinei, în timp ce Wallace şi Davidson s-au transferat în această iarnă.

Nicuşor Stanciu este cel mai bine cotat fotbalist al lui Wuhan Three Towns, cu o cotă de 7.000.000 de euro, şi este urmat de Davidson (3.800.000 euro) şi Wallace (1.200.000 euro). De altfel, întreg lotul echipei lui Pedro Morilla este evaluat la 18.100.000 de euro.

  • 18 echipe vor juca în Superliga Chinei
  • 3 formaţii vor retrograda la finalul sezonului
ADVERTISEMENT