Sport

Alertă pentru Olimpiu Moruţan şi Alex Cicâldău! Ce obiectiv le-a impus Fatih Terim la Galatasaray

Fatih Terim nu este mulţumit de locul ocupat de Galatasaray în campionat şi le-a impus un obiectiv clar jucătorilor.
11.10.2021 | 12:06
Alerta pentru Olimpiu Morutan si Alex Cicaldau Ce obiectiv lea impus Fatih Terim la Galatasaray
ADVERTISEMENT

Galatasaray a intrat în pauza pentru meciurile echipelor naţionale cu o victorie obţinută în minutul 90+10, după ce Olimpiu Moruţan a marcat golul decisiv în partida cu Rizespor. Echipa lui Fatih Terim ocupă locul 8, după 8 etape, cu 14 puncte, iar antrenorul turcilor vrea mai mult de la jucătorii lui.

Ce obiectiv le-a setat Fatih Terim lui Moruţan, Cicâldău şi restul jucătorilor de la Galatasaray

Până la următoarea pauză, din luna noiembrie, Galatasaray trebuie să urce în clasament, acesta fiind obiectivul impus de Fatih Terim. Conform Fotomac, antrenorul de 68 de ani vrea 12 puncte din următoarele 4 meciuri din prima ligă a Turciei.

ADVERTISEMENT

Astfel, Moruţan, Cicâldău şi restul jucătorilor trebuie să câştige partidele cu Konyaspor, Beşiktaş, Gaziantep şi Karagumruk. Cum în seria de 4 mecuri se regăseşte şi un derby de foc cu una dintre rivalele din Istanbul, Fatih Terim s-ar mulţumi şi cu 10 puncte, ceea ce ar însemna 3 victorii şi o remiză.

În plus, pe lângă cele 4 meciuri din campionat, Galatasaray va disputa şi dubla cu Lokomotiv Moscova, partide care vor conta pentru etapele 3 şi 4 din grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

După primele două runde, formaţia turcă ocupă primul loc în Grupa E, cu un punct avans faţă de Lazio şi 2 faţă de Marseille, în timp ce echipa rusă este pe ultima poziţie, cu un singur punct.

Olimpiu Moruţan, decisiv în ultimele două meciuri din campionat

Galatasaray a obţinut două victorii consecutive în campionat, iar Olimpiu Moruţan a fost decisiv în ambele meciuri. În partida cu Goztepe, câştigată cu 2-1, fostul mijlocaş al FCSB a înscris golul victoriei în minutul 56, după o pasă spectaculoasă a lui Alex Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Cu Rizespor, Olimpiu Moruţan a fost rezervă până în minutul 90, când Fatih Terim l-a introdus pe teren în locul lui Ryan Babel. În al zecelea minut de prelungiri, fotbalistul de 22 de ani a înscris din nou golul victoriei.

“Moruțan poate a înscris un gol istoric, dar Diagne este factorul principal din spatele reușitei”, spunea Fatih Terim despre golul lui Olimpiu Moruţan din meciul cu Rizespor.

ADVERTISEMENT

Alex Cicâldău şi Olimpiu Moruţan, cei mai buni de la Galatasaray

Conform aplicaţiei FotMob, care analizează şi notează evoluţiile jucătorilor, Alex Cicâldău şi Olimpiu Moruţan sunt cei mai buni jucători de la Galatasaray în actualul sezon.

Alex Cicâldău are o medie a notelor de 7,63, după ce a jucat 9 meciuri pentru Galatasaray în actualul sezon. Internaţionalul român a reuşit să marcheze 2 goluri în campionat.

De cealaltă parte, Olimpiu Moruţan a ajuns la 7,29. Mijlocaşul ofensiv de 22 de ani a bifat 8 meciuri pentru Galatasaray şi are 2 goluri, iar la debut a reuşit să ofere o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT