Life

Alertă pentru românii care merg în Thassos! Ce se întâmplă cu una dintre cele mai faimoase plaje din Grecia

Este alertă pentru românii care merg în vacanță în Grecia, pe Insula Thassos. Mai multe drumuri au fost închise. O altă veste proastă este că și unele plaje faimoase au accesul interzis.
08.08.2022 | 21:42
Alerta pentru romanii care merg in Thassos Ce se intampla cu una dintre cele mai faimoase plaje din Grecia
Este alertă pentru românii care merg în vacanță în Grecia, pe Insula Thassos. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Insula Thassos, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, este în alertă! Iată ce trebuie să știe românii care merg aici.

Alertă în Thassos. Ce trebuie să știe românii care merg aici în vacanță

Este alertă pe Insula Thassos din Grecia, din cauza incendiilor de vegetație. De altfel, sunt mai multe zone grecești puse în pericol de incendii.

ADVERTISEMENT

Pentru Thassos, autoritățile deja au emis avertizări în ceea ce privește incendiile de vegetație și mai multe drumuri au fost închise din cauza faptului că pădurile din apropiere ar putea lua foc.

Având în vedere faptul că temperaturile din Grecia nu vor scădea prea curând, nici incediile de vegetație nu se vor opri.

ADVERTISEMENT

În Thassos, circulația a fost deja închisă pe mai multe drumuri. Este vorba despre Makryammos- Golden Beach și Laimos – Teatrul Antic.

De asemenea, încă o veste proastă pentru turiștii din Grecia este aceea că și plajele care se află în apropierea acestor rute au fost închise. Turiștii nu vor mai putea merge la plajele Marble Beach și Porto Vath.

ADVERTISEMENT

Vestea nu a fost primită prea bine de români, care aproape că nu au crezut ce li s-a transmis, inclusiv pe radio sau la TV, anume că aceste faimoase plaje sunt închise.

„Aș dori să știu dacă chiar este închis drumul către Marble și Paradise Beach conform postării cu închiderea drumurilor de acces din cauza posibilelor incendii”, a scris cineva pe grupul de Facebook Forum Thassos.

ADVERTISEMENT

Românii, critici la adresa turiștilor care doreau să meargă la plajele închise

De asemenea, foarte mulți oameni i-au criticat pe cei care erau dornici să meargă la plajele din Grecia, în speranța că nu vor avea accesul restricționat de polițiști, chiar dacă în zonă este un pericol pentru ei.

„Bună seară! Să înțeleg că ați văzut informația pe grup dar nu vreți să ne credeți. Poate faceți dvs un drum că să va convingeți.

Acea postare este făcută tocmai pentru a va ajută să nu faceți drumuri degeaba. Vacanță frumoasă!”, a scris cineva pe Facebook unui compatriot care se întreba dacă chiar sunt închise plajele.

„Unii insistă în prostie, vorba aia cu țara geme, e încă valabilă, nu înțeleg cum să nu te ducă capul atât, să citești și să înțelegi că drumul e închis, apoi să insiști să afli dacă a fost totuși cineva, cred că cel mai bine ar fi să se ducă chiar ea, să ne spună cât este amendă, că altfel nu se convinge”, a mai spus cineva, supărat.

Incendiile de vegetație din Grecia se produc din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a secetei.

ADVERTISEMENT
Tags: