News

Alertă pentru românii din Marea Britanie! Zona va fi lovită de una dintre cele mai dure ierni din ultimii 30 de ani

09.09.2019 | 15:09
Românii din Marea Britanie vor avea parte de o iarnă extrem de rece. Sursa foto - facebook

Alertă pentru românii din Marea Britanie! Următoarele luni vor fi înfiorătoare. Nu Brexitul îi amenință, ci frigul. Meteorologii britanici anunță una dintre cele mai severe ierni din ultimii 30 de ani și avertizează că țara va fi lovită din nou de fenomenul aşa-numit “Bestia din Est”. Astfel, după ce a înregistrat un record de temperatură, 38,7 grade Celsius în luna iulie, Marea Britanie ar putea fi afectată acum de o iarnă severă.

Alertă pentru românii din Marea Britanie!

Experții de la University College London sunt cei care au lansat cu 3 luni înainte de încheierea toamnei o prognoză care anunță una dintre cele mai friguroase ierni din ultimii 30 de ani. Atenție! Conform prognozei, lunile ianuarie-februarie 2020 ar putea deveni a șaptea cea mai friguroasă iarnă din ultimii 30 de ani. Cercetătorii sunt capabili să lanseze această prognoză analizând temperaturile actuale ale mării și fronturile atmosferice din nordul Atlanticului.

În 2018, valul de frig botezat “Bestia din Est” a făcut ravagii în Marea Britanie și Europa, provocând zeci de morți. Frigul care a lovit ţara în februarie 2018, a declanşat rafale de vânt puternice de până la 70 km/h și a adus temperaturi de -14 grade C înregistrate în zone din Scoția. Prognoza arată asemănător și acum, aerul arctic urmând să intre în Marea Britanie în primele luni ale anului viitor.

Alertă pentru românii din Marea Britanie! Frig
Marea Britanie va fi lovită de un val de frig. Sursa foto – facebook

Zona va fi lovită de una dintre cele mai dure ierni din ultimii 30 de ani

Acest lucru va coincide cu un alt fenomen: curenţii din Golf vor „părăsi” Marea Britanie, lăsând țara fără acea creştere a temperaturii pe care o aduce în mod normal din Marea Caraibelor „Temperaturile din Anglia centrală din ianuarie-februarie 2020 vor încadra iarna ca fiind cea mai rece iarnă din 2013 și a şaptea cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani”, a declarat profesorul Mark Saunders.

Între timp, în Marea Britanie va continua să fie din ce în ce mai rece de săptămâna viitoare. Meteorologii au precizat de altfel că uraganul Dorian și alte sisteme meteo tropicale pot aduce temperaturi mai reci în toată țara. În urma uraganului Dorian, în Marea Britanie încă vor sufla vânturi și vor cădea ploi abundente.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri