News

ALERTĂ! Pericol pentru șoferi! O depășire neregulamentară te poate lăsa trei luni fără permis

Autori: Alexandru Năstase, Silviu Ghering | 07.07.2019 | 21:47
Polițiștii ar putea suspenda carnetul pentru trei luni de zile în cazul unei depășiri neregulamentare. Sursa foto - facebook

Pericol pentru șoferi după ce deputatul PNL Florin Roman a depus la Senat un proiect de lege care prevede creșterea sancțiunilor între 9 și 20 de puncte amendă plus suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de zile pentru depășire neregulamentară sau conducerea sub influența alcoolului. Vă aducem aminte că în prezent legea spune că aceste două abateri intră la sancțiuni încadrate în clasa a II-a, respectiv 4 sau 5 puncte amendă plus suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

Pericol pentru șoferi!

„România ocupă în continuare un neonorant loc 1 în statistica europeană referitoare la numărul de decese din accidentele rutiere, având o medie de 98 de decese la un milion de locuitori, media europeană fiind de 49 de decese la milionul de locuitori, conform datelor oficiale. La nivel european, această situație este de-a dreptul alarmantă, iar în acest sens se urmărește identificarea unui set de metode pentru a reduce la jumătate numărul victimelor la nivel european”, atrage atenție Florin Roman.

„La nivel național avem aprobată Hotărârea nr. 755/2016 privind aprobarea Strategiei naționale pentru siguranța rutieră pentru perioda 2016-2020 și a Planului de acțiuni pentru implementarea, un document strategic care trasează direcțiile de acțiune în sensul sporirii gradului de siguranță în traficul rutier, iar una dintre aceste direcții vizează îmbunătățirea legislației și a controlului respectării acesteia”, scrie deputatul PNL în expunerea proiectului.

Pericol pentru șoferi! Mașină poliție
Condusul „băut” s-ar putea pedepsi mult mai grav. Sursa foto: facebook

O depășire neregulamentară te poate lăsa trei luni fără permis

„Nerespectarea regulilor privind depășirea și condusul sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune sunt mai aspru sancționate. În cazul nerespectării regulilor privind depășirea se propunerea trecerea într-o clasă superioară de sancționare de la amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile, la sancționarea cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile”, mai arată sursa citată.

Atenție, în cazul condusului unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune, se propune ca sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce să se dispună pentru o perioadă de un an de zile.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!