News

ALERTĂ! Plouă în toată țara până vineri dimineață! Avertisment meteo de la ANM

25.09.2019 | 14:20
ALERTA Ploua in toata tara pana vineri dimineata Avertisment meteo de la ANM

Avertisment de la ANM! Plouă în toată țara până vineri dimineață! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vremea rea, în vigoare până vineri dimineaţă în toată ţara. Atenție! Cantităţile de apă vor depăşi 30 – 40 l/mp în Moldova, Dobrogea şi Muntenia. Potrivit ANM, în perioada miercuri ora 18.00 – vineri ora 9.00, va ploua temporar în toată ţara. De altfel, în cursul serii şi al nopţii de miercuri spre joi, ploile se vor semnala îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului.

Plouă în toată țara până vineri dimineață!

Joi va ploua în toate regiunile, apoi în special în sud-est, est şi în zonele montane. Ploile vor avea şi caracter de aversă, iar în sudul şi în estul ţării trecător vor fi însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi zona Carpaţilor Orientali 30…40 l/mp. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne normale pentru această perioadă.

Meteorologii spun că în următoarele patru săptămâni vom avea parte de o vreme prietenoasă. „Valorile termice vor ajunge până la 22-23 grade Celsius în cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile sudice. Totodată, regimul pluviometric se anunță excedentar în regiunile nordice, nord-vestice și nord-estice, în timp ce în regiunile sudice acesta va fi deficitar. În restul teritoriului, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei”, au anunțat cei de la ANM.

Plouă în toată țara până vineri dimineață! Ploaie
Ploile își vor face apariția în România. Sursa foto – facebook

Avertisment meteo de la ANM

„Pe parcursul primei săptămâni a lunii octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, urmând a se situa în marea lor majoritate sub cele normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu valori medii regionale cuprinse între 18 și 20 de grade. În aceeaşi perioadă, însă, minimele nocturne vor fi mult mai ridicate decât în intervalul anterior, local peste cele climatologic specifice.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de referinţă şi, temporar, în special în zilele de 23, 24 şi 26 septembrie, vor fi cantităţi de apă în general moderate”, a mai transmis meteorologul de serviciu al ANM.