News

Alertă printre pompierii vâlceni, un bărbat s-a aruncat în apele râului Olănești. Echipele de intervenție fac tot posibilul să-i găsească trupul

Pompierii vâlceni sunt în alertă, după ce un bărbat s-a aruncat în apele râului Olănești. Motivele care ar fi stat în spatele gestului extrem.
18.06.2024 | 17:45
Alerta printre pompierii valceni un barbat sa aruncat in apele raului Olanesti Echipele de interventie fac tot posibilul sai gaseasca trupul
Pompierii din Vâlcea, în alertă, după ce un bărbat de 55 de ani s-a aruncat în apele râului Olănești. Sursa foto: gazetavalceana.ro
ADVERTISEMENT

Grav incident raportat în județul Vâlcea, acolo unde un bărbat s-a aruncat în apele râului Olănești. De mai multe ore, echipaje de pompieri încearcă să-i găsească trupul.

Pompierii din Vâlcea, în alertă, după ce un bărbat de 55 de ani s-a aruncat în apele râului Olănești

Din datele venite de la ISU Vâlcea aflăm că incidentul a fost raportat la ora 13.45. La 112 s-a anunțat faptul că un bărbat de 55 de ani din Vlădești s-a aruncat în apele râului Olănești.

ADVERTISEMENT

Sesizarea la poliție a fost făcută de femeia care îngrijea animalele bărbatului. Se pare că victima i-a spus acesteia că se duce să se arunce în râul Olănești. Din păcate, bărbatul s-a ținut de cuvânt și a comis gestul extrem.

Ajunși la fața locului, polițiștii au găsit buletinul si telefonul bărbatului. Ei au început căutările. În paralel, au intervenit și pompierii cu mai multe forțe și echipaje.

ADVERTISEMENT

”Pompierii vâlceni au fost solicitați prin SNUAU 112, în data de 18 iunie 2024, la ora 13.45, să intervină pentru căutarea-salvarea unei persoane posibil căzute în râul Olănești, în zona barajului Vlădești.

Au fost alocate de urgență forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de intervenție, o autospecială pentru munca operativă cu barcă, precum și o ambulanță SAJ. Pompierii au lansat barca la apă și execută operațiuni specifice de căutare-salvare”, a anunțat ISU Vâlcea la ora 14.30.

ADVERTISEMENT

Primarul din localitatea Vlădești, Adrian Cosac, a ajuns și el la locul incidentului. Edilul dezvăluie că victima ar fi o persoană cu probleme psihice. În urma unei dispute cu sora sa, bărbatul a comis gestul extrem.

Așa se presupune (n.r. că a încercat să se sinucidă), căutările sunt în toi. S-au găsit buletinul și telefonul lăsate pe un mal. E doar o baltă mică. În zona din amonte au fost făcute căutări cu scafandri.

ADVERTISEMENT

Este vorba de o persoană care are ceva tulburări, se pare. În urma unei supărări, probabil cu sora sa, a încercat să-și pună capăt zilelor. Acum să vedem dacă mai are vreo șansă de a fi salvat”, a spus primarul, conform Vocea Vâlcii.

ADVERTISEMENT