News

Prognoza lunii octombrie. Avertisment de la ANM: Frigul se resimte la final de lună

01.10.2019 | 11:12
Luna octombrie vine cu temperaturi normale. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza lunii octombrie. A doua lună de toamnă aduce, așa cum era de așteptat, și o răcire. Temperaturile vor rămâne ridicate, însă frigul se va resimți la finalul lunii. De altfel, acela este și momentul în care temperaturile maxime nu vor mai depăși 16 grade Celsius la București, respectiv 9 grade Celsius la munte. Mai mult de atât, minimele coboară până la 0 grade.

Prognoza lunii octombrie

Concret, în prima săptămână a lunii octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal în zonele de sud și sud-est al țării. În restul regiunilor, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării. În intervalul 7-14 octombrie, vremea va fi la fel de frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă a anului.

ADVERTISEMENT

Culmea, nimic nu se schimbă nici în cea de-a treia săptămână a lunii octombrie. Astfel, în perioada 14-21 octombrie, temperaturile vor fi apropiate de cele normale acestei perioade a anului. Specialiștii au anunțat că precipitațiile în această lună vor reveni la normal la nivelul întregii țări. Și în ultima săptămână din luna octombrie 2019 vremea va fi frumoasă, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale la nivelul întregii țări.

Prognoza lunii octombrie. Octombrie
Temperaturile coboară puțin, dar în registru normal pentru această lună. Sursa foto – facebook

Avertisment de la ANM

Dacă discutăm strict despre București, este bine de știut că la începutul lunii octombrie, în Capitală, temperaturile maxime vor atinge 20 grade Celsius, iar cerul va fi însorit. La mijlocul lunii, temperaturile mai coboară cu două grade, dar va fi la fel de însorit. În intervalul 21-31 octombrie, temperatura la amiază va atinge 16 grade Celsius. Se schimbă puțin vremea la munte în luna octombrie. Este posibil ca la altitudini mari să avem parte de ninsori, mai ales începând cu a doua parte a lunii.

ADVERTISEMENT

Începutul lunii aduce temperaturi maxime de 23 grade Celsius, iar minime de 9 grade Celsius, iar cerul va fi însorit. La mijlocul lunii, maximele vor fi de 19 grade Celsius, dar se vor semnala și ploi. Finalul lunii aduce temperaturi minime de 0 grade C, în timp ce maximele ajung la 9 grade Celsius.