News

ALERTĂ! România îşi mută ambasada din Irak în urma incendiului izbucnit în clădirea din Bagdad! Anunţul Ramonei Mănescu

01.09.2019 | 18:42
ALERTA Romania isi muta ambasada din Irak in urma incendiului izbucnit in cladirea din Bagdad Anuntul Ramonei Manescu
ADVERTISEMENT

România îşi mută ambasada din Irak în urma incendiului izbucnit în clădirea din Bagdad! O parte din blocul în care se afla ambasada noastră a ars duminică. Incendiul a apărut la etajul doi al ambasadei. Din fericire, toți angajații au fost evacuați. De remarcat că momentan cauza incendiului este una necunoscută. Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a prezentat un bilanț al incendiului.

România îşi mută ambasada din Irak în urma incendiului izbucnit în clădirea din Bagdad!

Mănescu a zis la Realitatea TV că un angajat al ambasadei a avut nevoie de ingrijiri medicale la spital după ce a suferit arsuri ușoare la mâini. În ambasadă se aflau, din feririce, puțin oameni, a mai spus ministrul, datorită perioadei concediilor. „Va trebui sa ne schimbam locatia ambasadei. Este clar că nu ne mai putem desfășura activitatea acolo. Rămâne de văzut ce anume s-a întâmplat cu exactitate”, a mai zis Mănescu.

ADVERTISEMENT

„Când vom avea întreaga evaluare, vom putea spune câte pierderi materiale avem. Este clar însă ă dispozitivele electronice nu au fost afectate, ceea ce reprezintă o veste bună. Vrem să mutăm Ambasada într-o locaţie sigură. Suntem în legătură cu colegii de acolo. Foarte puţini colegi erau la muncă, pentru că e şi perioadă de concedii”, a adăugat Ramona Mănescu

România îşi mută ambasada din Irak în urma incendiului izbucnit în clădirea din Bagdad! Incendiu
Imagine cu incendiul de la ambasada României din Irak. Sursa foto – facebook

Ramona Mănescu, OUT din ALDE

Vă reamintim că Ramona Mănescu nu a ieșit de la guvernare alături de colegii din ALDE și le-a dat acestora și o lovitură sub centură! Ministrul de Externe, singurul care a rămas în Executiv, și-a dat demisia din partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu. Mai mult de atât, ca întregul scandal să capete amploare, Mănescu este așteptată ca în scurt timp să se înscrie în PSD, fix gruparea politică pe care cei de la ALDE au abandonat-o.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu, vizibil șocat de cele întâmplate, a afirmat că vede decizia Ramonei Mănescu de a rămâne în Executiv ca pe o greșeală politică. Tăriceanu nu a vrut să comenteze eventuala trecere a lui Mănescu în rândurile social democraților

 

 

Tags: