ADVERTISEMENT
Hotnews

Alertă în România! FOCAR DE HEPATITĂ

Un număr 17 copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani şi trei adulţi au fost diagnosticaţi cu hepatită virală acută, pe baza analizelor de laborator, astfel fiind confirmat de către...
Autor: Ionuţ Cataramă | 04.08.2014 | 20:58
Alertă în România! FOCAR DE HEPATITĂ

Un număr 17 copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani şi trei adulţi au fost diagnosticaţi cu hepatită virală acută, pe baza analizelor de laborator, astfel fiind confirmat de către autorităţile sanitar-vasluiene focarul de boală din localitatea Păltiniş, unde apa din fântâni este cu microbi.

ADVERTISEMENT

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a confirmat focarul de hepatită virală acută de tip A în localitatea Păltiniş, comuna Băceşti, după ce 20 de persoane, din care 17 copii cu vârste cuprinse între doi şi 14 ani, au fost depistaţi cu această boală. Diagnosticarea cu hepatită s-a făcut, în majoritatea cazurilor, pe baza analizelor serologice de laborator, însă există şi trei persoane la care prezenţa virusului a fost constatată pe criterii clinice şi epidemiologice.

“În cursul zilei de astăzi (n.r.- luni) s-au primit şi rezultatele la analizele de laborator pentru cele trei probe prelevate din surse publice de apă din zona focarului de hepatită, stabilindu-se că acestea sunt necorespunzătoare din punct de vedere microbiologic. Este vorba de o încărcătură bacteriană peste limita maximă admisă. De aceea, s-a recomandat în comunitate să fie utilizate surse de apă autorizate şi verificate pentru a preveni îmbolnăvirea”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

 

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!