News

Alertă sanitară! Patru tipuri de măşti de protecţie aflate pe piaţă, periculoase pentru sănătate

29.04.2020 | 17:31
Alerta sanitara Patru tipuri de masti de protectie aflate pe piata periculoase pentru sanatate
ADVERTISEMENT

InfoCons a transmis, miercuri, o alertă sanitară ce vizează patru tipuri de măști de protecție aflate în acest moment pe piață, întrucât nu corespund cerințelor

Tipuri de măști de protecție periculoase

InfoCons a transmis, miercuri, prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, o alertă sanitară referitoare la patru tipuri de măști de protecție, produse achiziționate în special în această perioadă, pe fondul epidemiei de coronavirus din România.

ADVERTISEMENT

Prima alertă face referire la măștile de protecție din marca Likelove, denumite “Self Suction Filter Type Anti Particle Respirator”, modelul KN95/FFP2, ce are codul de bare 6972761491073.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 75 %).

ADVERTISEMENT

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, transmite InfoCons.

Cât de periculoase sunt aceste produse pentru sănătate

Din acest motiv, s-a decis marcarea produsului cu avertismente corespunzătoare privind riscurile.

Alerta vizează tipul de măști de protecție din categoria KN95/FFP2. InfoCons anunță că produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 50 unități, având ca țară de proveniență China. Alerta a fost transmisă de Belgia.

ADVERTISEMENT

Un alt avertisemnt are legătură cu măștile ce au denumirea “Three Dimensional Protective Respiraor (disposable respirator)”, modelul KN95.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 86 %).

ADVERTISEMENT

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, mai anunță InfoCons.

Și în acest caz s-a dispus marcarea produsului cu avertismente corespunzătoare privind riscurile

Sistemul de alertă rapidă a dispus avertizarea asupra acestui tip de măști din categoria KN95, produs comercializat într-o pungă de plastic care conține 10 unități, tot din China.

Cea de-a treia avertizare face referire la măștile de filtru de particule din marca “Daddy Baby”, cu denumirea “Protective Mask – Earloop Face Mask”, numărul modelului: E-P01L50, FP2, ce are următorul cod de bare: 6938457900007.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 49 %).

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, anunță InfoCons în acest caz.

Măștile respective fac parte din categoria FFP2, pentru filtrarea pulberilor, a polenului și a bacteriilor și sunt comercializate într-o cutie de carton care conține 50 unități, aduse din China.

A patra atenționare a InfoCons vizează măștile de filtru de particule marca “Daddy Baby”, denumite “Protective Mask – Respiratory Protection”, modelele KN95/FFP2, KZ01S50B, cu următorul cod de bare: 6938457900045

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 76 %).

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, transmite autoritatea de control.

Produsul a fost marcat cu avertismente corespunzătoare privind riscurile. Măștile respiratorii de protecție din categoria KN95/FFP2 sunt comercializate într-o cutie de carton care conține 50 unități, produse tot în China.

Președintele InfoCons a transmis că, în această perioadă, marcată de epidemia de coronavirus, ar trebui să acordăm o atenție sporită la informațiile ce însoțesc produsele sanitare sau de protecție, pentru a fi siguri că nu ne punem viața în pericol

“Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea!

Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul!

Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615’’, a transmis Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română