News

Alertă sanitară! Patru tipuri de măşti de protecţie aflate pe piaţă, periculoase pentru sănătate

29.04.2020 | 17:31
Alerta sanitara Patru tipuri de masti de protectie aflate pe piata periculoase pentru sanatate
ADVERTISEMENT

InfoCons a transmis, miercuri, o alertă sanitară ce vizează patru tipuri de măști de protecție aflate în acest moment pe piață, întrucât nu corespund cerințelor

Tipuri de măști de protecție periculoase

InfoCons a transmis, miercuri, prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, o alertă sanitară referitoare la patru tipuri de măști de protecție, produse achiziționate în special în această perioadă, pe fondul epidemiei de coronavirus din România.

ADVERTISEMENT

Prima alertă face referire la măștile de protecție din marca Likelove, denumite “Self Suction Filter Type Anti Particle Respirator”, modelul KN95/FFP2, ce are codul de bare 6972761491073.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 75 %).

ADVERTISEMENT

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, transmite InfoCons.

Cât de periculoase sunt aceste produse pentru sănătate

Din acest motiv, s-a decis marcarea produsului cu avertismente corespunzătoare privind riscurile.

Alerta vizează tipul de măști de protecție din categoria KN95/FFP2. InfoCons anunță că produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 50 unități, având ca țară de proveniență China. Alerta a fost transmisă de Belgia.

ADVERTISEMENT

Un alt avertisemnt are legătură cu măștile ce au denumirea “Three Dimensional Protective Respiraor (disposable respirator)”, modelul KN95.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 86 %).

ADVERTISEMENT

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, mai anunță InfoCons.

Și în acest caz s-a dispus marcarea produsului cu avertismente corespunzătoare privind riscurile

Sistemul de alertă rapidă a dispus avertizarea asupra acestui tip de măști din categoria KN95, produs comercializat într-o pungă de plastic care conține 10 unități, tot din China.

Cea de-a treia avertizare face referire la măștile de filtru de particule din marca “Daddy Baby”, cu denumirea “Protective Mask – Earloop Face Mask”, numărul modelului: E-P01L50, FP2, ce are următorul cod de bare: 6938457900007.

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 49 %).

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, anunță InfoCons în acest caz.

Măștile respective fac parte din categoria FFP2, pentru filtrarea pulberilor, a polenului și a bacteriilor și sunt comercializate într-o cutie de carton care conține 50 unități, aduse din China.

A patra atenționare a InfoCons vizează măștile de filtru de particule marca “Daddy Baby”, denumite “Protective Mask – Respiratory Protection”, modelele KN95/FFP2, KZ01S50B, cu următorul cod de bare: 6938457900045

“Retenția de particule/filtrul materialului este insuficientă (valoarea măsurată este ≤ 76 %).

În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare./produsul/produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149″, transmite autoritatea de control.

Produsul a fost marcat cu avertismente corespunzătoare privind riscurile. Măștile respiratorii de protecție din categoria KN95/FFP2 sunt comercializate într-o cutie de carton care conține 50 unități, produse tot în China.

Președintele InfoCons a transmis că, în această perioadă, marcată de epidemia de coronavirus, ar trebui să acordăm o atenție sporită la informațiile ce însoțesc produsele sanitare sau de protecție, pentru a fi siguri că nu ne punem viața în pericol

“Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea!

Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul!

Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615’’, a transmis Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

ADVERTISEMENT