News

Alertă teroristă la Viena. Președintele Austriei, evacuat de urgență după o amenințare cu bombă

29.04.2020 | 19:39
Alerta terorista la Viena Presedintele Austriei evacuat de urgenta dupa o amenintare cu bomba
ADVERTISEMENT

Alertă teroristă la Viena în după amiaza zilei de miercuri. Președintele Austriei a fost evacuat de urgență după o amenințare cu bombă la Palatul Hofburg.

Alertă teroristă la Viena. Președintele Austriei, evacuat de urgență după amenințare

Miercuri, 29 aprilie, sediul președinției Austriei de la Viena a fost evacuat, iar Șeful Statului, Alexander Van der Bellen, a fost transferat temporar într-un spațiu securizat, din cauza unei alerte cu bombă, anunţă autorităţile, citate de New York Times.

ADVERTISEMENT

La Palatul Hofburg din Capitala Austriei, Viena, a fost primit unui email prin care se anunța prezența unui dispozitiv exploziv în clădire.

În regim de urgență, președintele Alexander Van der Bellen a fost transferat câteva ore într-o locaţie securizată, a declarat Reinhard Pickl-Herk, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Austriei, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Președintele se află în siguranță

”Președintele a fost azi la sediul președinției. El a fost avertizat și adus în siguranță. Este ferit de pericol acum”, se arată într-un comunicat al oficialilor austrieci.

Poliția cu câini dresați să depisteze obiecte explozibile a verificat în detaliu zona amenințată, inclusiv în cancelaria din apropiere, dar după o oră și jumătate nu a fost găsit niciun fel de explozibil.

ADVERTISEMENT

Palatul Hofburg din Viena, unde este situată președinția, este o atracție turistică populară, și este în mod normal plină de oameni.

În aceste zile, din cauza restricțiilor de izolare a coronavirusului, vasta piață încadrată de clădirile istorice a fost în mare parte pustie începând cu luna trecută.

ADVERTISEMENT

În acest moment, autorităţile austriece încearcă să afle cine a trimis mesajul de ameninţare şi din ce motiv.

ADVERTISEMENT