News

ALERTĂ! Uraganul Dorian se îndreaptă spre Florida! Furtuna va lovi cu rafale de 113 km/oră

30.08.2019 | 16:21
ALERTA Uraganul Dorian se indreapta spre Florida Furtuna va lovi cu rafale de 113 kmora

Uraganul Dorian se îndreaptă spre Florida! Acesta a ajuns deja la categoria 4 și pare să lovească puternic coastele estice ale statului american. Furtuna va ajunge pe țărm la sfârșitul săptămânii. Potrivit prognozelor, aceasta va lovi Florida cu rafale puternice de 113 kilometri pe oră pe măsură ce se va intensifica în apropiere de centrul şi nord-vestul Bahamas vineri şi sâmbătă. Anunțul a fost făcut de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din SUA (NOAA).

Uraganul Dorian se îndreaptă spre Florida!

“Dorian se menţine, conform prognozelor, un uragan major pe măsură ce se apropie de coastele Floridei la sfârşitul acestei săptămâni. Oamenii trebuie să știe că nu este nimic de joacă, nimic de glumit. Se pot întâmpla adevărate tragedii”, au precizat reprezentanți ai Serviciului Naţional de Meteorologie cu sediul în oraşul Melbourne, Florida. “Incertitudinea în ceea ce priveşte traiectoria exactă a furtunii rămâne ridicată şi, din acest motiv, îndemnăm pe toată lumea să se pregătească de un potenţial impact”, au mai spus aceștia.

De altfel, în statul Florida a fost decretată încă de miercuri stare de urgenţă. Și preşedintele american Donald Trump şi-a anulat vizita prevăzută în Polonia din cauza apropierii uraganului Dorian de coastele Statelor Unite. Cu toate acestea, în locul lui, va merge vicepreşedintele Mike Pence, care va participa la ceremoniile ce marchează 80 de ani de la începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, odată cu invadarea Poloniei de trupele naziste.

Uraganul Dorian se îndreaptă spre Florida! Uraganul Dorian
Uraganul Dorian a ocolit până acum Puerto Rico. Sursa foto – facebook

Furtuna va lovi cu rafale de 113 km/oră

“Este foarte important ca eu să rămân aici. Această furtună pare că va fi una foarte, foarte mare într-adevăr. Nu este timpul pentru vizite, deși motivul era unul interesant”, a declarat Donald Trump în faţa Casei Albe. Cel mai puternic om de pe planetă era aşteptat să ajungă în Polonia duminică. De remarcat că uraganul Dorian a evitat în mare parte teritoriul american Puerto Rico, care se află încă în proces de reconstrucţie după devastatorul uragan Maria din 2017.

Dorian a lovit totuși Insulele Virgine Americane şi Insulele Virgine Britanice. Puerto Rico nu a scăpat definitiv și se află în continuare în raza de acţiune uraganului. În acest weekend, riscul unei furtuni devastatoare se va menţine în nord-vestul statului Bahamas

 

 

 

Tags: