News

ALERTĂ! Uzina DACIA de la Mioveni se închide! Angajații sunt trimiși în șomaj tehnic. Reacție dură a sindicatului

18.03.2020 | 11:10
ALERTA Uzina DACIA de la Mioveni se inchide Angajatii sunt trimisi in somaj tehnic Reactie dura a sindicatului
ADVERTISEMENT

A devenit oficial! Uzina DACIA de la Mioveni se închide! Astfel, în contextul pandemiei care a pus stăpânire pe întreaga lume, constructorul de mașini a luat decizia să tragă obloanele până pe data de 5 aprilie. Nu mai puțin de 14 mii de angajați vor intra în șomaj tehnic.

Uzina DACIA de la Mioveni se închide!

Trebuie specificat că în toată această perioadă, oamenii vor încasa 85 la sută din salariu. Viceliderul sindicatului de la Automobile Dacia, Ion Iordache a fost cel care a anunțat că fabrica se va închide de joi, de la ora 12.00, oră la care și ultimul angajat trebuie să fie ieșit pe poartă.

ADVERTISEMENT

Culmea, acesta a explicat că până în prezent, la DACIA nu a existat nici măcar un caz de coronavirus, dar a recunoscut că există oameni izolați pentru că ar fi intrat în contact cu persoane venite din zone considerate de autorități cu probleme.

Angajații sunt trimiși în șomaj tehnic

Mai mult de atât, Ion Iordache a menționat că uzina nu are în prezent probleme cu furnizorii și că este în continuare aprovizionată cu componente. Vă readucem aminte că în urmă cu doar 24 de ore, s-a anunțat și că angajații Ford Craiova sunt trimiși în somaj tehnic din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Aceștia vor încasa numai 78% din salariu. Aici lucrează peste 6.000 de persoane. De altfel, zvonul că DACIA ar urma să fie închisă circula deja de câteva zile, dar constructorul a lăsat impresia că totul pare în regulă și că nu este nevoie de o asemenea situație dură.

De altfel, după ce luni, 16 martie 2020, Grupul Renault a anunțat că oprește temporar toate fabricile sale din Franța, salariații de pe platforma Colibași știau că a devenit doar o chestiune de ore până la închiderea temporară și a activității de la Automobile Dacia

ADVERTISEMENT

„În primul rând trebuie să fim noi de acord să mai continuăm. Eu, personal, nu sunt de acord să mai continuăm activitatea, dar nu sunt singur aici. O să discutăm din nou”, spunea Ion Iordache cu doar câteva ore înaintea deciziei.

Nu a mai durat mult și conducerea avea să-și trimită toți angajații în șomaj tehnic. „În cursul acestei zile s-a luat decizia comună ca Dacia să își înceteze activitatea de azi dimineața până pe 5 aprilie, peste două săptămână.

ADVERTISEMENT

Era o măsură necesară pentru cei 14.000 de oameni care lucrează la Dacia. Șomajul tehnic înseamnă că vor primi 85% din salariu. Este o situație foarte critică peste care sperăm să trecem împreună”, a transmis Ion Iordache pentru Digi 24.

„O va afecta cumplit. Toți salariații sunt conștienți de acest lucru. Dar în joc este și sănătatea lor. În perioada aceasta se vor face deratizări, se vor pregăti pentru primirea candidaților în condiții tot mai bune pentru a preveni răspândirea acestui virus. Suntem pe metereze. Este un moment foarte grav”, a subliniat viceliderul de sindicat

ADVERTISEMENT
Tags: