News

ALERTĂ! Vremea se schimbă radical în toată ţara. Cod galben de ploi

Autor: Alexandru Năstase | 03.09.2019 | 10:41
Ploile vor afecta o mare parte a țării. Sursa foto - facebook

Vremea se schimbă radical în toată ţara în următoarele ore. Nu mai puțin de 16 județe se vor afla sub cod galben de ploi torențiale și vijelii. Avertismenul este valabil până miercuri dimineață. ANM a emis și o informare meteo de vremea rea, în vigoare miercuri, atunci când a anunțat ploi puternice și vânt. Codul galben prognozează ploi torențiale, intensificări ale vântului, vijelii frecvente, descărcări electrice și grindină.

Vremea se schimbă radical în toată ţara

Avertizarea este în vigoare începând de marți de la ora 13:00 până miercuri la ora 10:00, în județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați. De remarcat că meteorologii anunță că în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, la început în zona Carpaților Orientali și în Moldova, apoi local și în Transilvania. De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteo valabilă miercuri între orele 10:00 – 23:00. În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul și estul Transilvaniei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Vremea se schimbă radical în toată ţara. Ploaie
Vântul și ploile își fac apariția. Sursa foto – facebook

Cod galben de ploi

Vântul va avea intensificări în sudul și în sud-estul țării, cu viteze la rafală în general de 45 și 55 km pe oră. Vremea se va răci mai accentuat în regiunile sudice, sub-estice și centrale. Vă readucem aminte că meteorologii au anunțat pentru prima parte a lunii septembrie vreme instabilă, cu temperaturi caniculare în unele zile. Primul weekend al lunii aduce noi creșteri în mare parte din teritoriu, urmând ca săptămâna viitoare, mercurul din termometre să indice valori normale pentru această perioadă.

Trebuie specificat că începând cu data de 8 septembrie, valorile diurne vor continua să scadă, ajungând până la pragul de 24 de grade pe arii restrânse, cu un regim termic apropiat celui normal pentru intervalul în care ne aflăm.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!