News

Alerte cod portocaliu și galben de ploi abundente de la ANM. Capitala, vizată de avertizare

Specialiștii de la ANM au emis două avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente. Capitala este vizată de alerta privind vremea severă.
14.10.2021 | 11:03
Alerte cod portocaliu si galben de ploi abundente de la ANM Capitala vizata de avertizare
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineața, două avertizări cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente.

Acestea vor intra în vigoare în cursul zilei de astăzi, 14 octombrie 2021, fiind afectate județe din Oltenia, Muntenia şi sudul Banatului.

ADVERTISEMENT

Până sâmbătă, 16 octombrie, se așteaptă căderi importante de precipitații care pot cumula până la 40 – 60 de litri pe metru pătrat.

ANM a emis avertizări cod portocaliu și galben de ploi abundente

Codul galben de vreme severă intră în vigoare joi, la ora 13.00 și va expira sâmbătă la ora 14.00.

ADVERTISEMENT

În acest interval, în Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În paralel cu ploile, în regiunile sudice, temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.

ADVERTISEMENT

ANM anunță că în a doua parte a zilei de joi (14 octombrie) și în noaptea de joi spre vineri (14/15 octombrie) în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1700 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

În aceeași perioadă, alte 10 judeţe vor intra sub avertizare cod portocaliu de ploi.

Astfel, în judeţele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călăraşi, Dolj, Ilfov şi municipiul Bucureşti şi în special în jumătatea sudică a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea şi Gorj va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă în general de 40…60 l/mp, mai spun specialiştii ANM.

ADVERTISEMENT
Alerte cod portocaliu și galben de ploi abundente de la ANM. Capitala, vizată de avertizare
Alerte cod portocaliu și galben de ploi abundente de la ANM. Capitala, vizată de avertizare. Sursa foto: meteoromania.ro

Prognoza meteo pentru Capitală: ploi abundente de peste 35-45 l/mp

Bucureștiul este și al vizat de codul portocaliu. Conform ANM, vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 35…45 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilelorde vineri și sâmbătă (15 și 16 octombrie), când se vor atinge viteze de 45…55 km/h. Vor fi maxime în jurul a 10 grade și minime de 7…9 grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că va actualiza prezentul mesaj de avertizare.

ADVERTISEMENT