News

Alerte cod portocaliu și galben emise de ANM. Urmează furtuni puternice și ploi abundente. Zonele afectate

România va fi lovită de furtuni și ploi abundente. ANM a emis alerte cod portocaliu și cod galben de instabilitate.
24.08.2021 | 10:21
Alerte cod portocaliu si galben emise de ANM Urmeaza furtuni puternice si ploi abundente Zonele afectate
ADVERTISEMENT

Vremea instabilă revine în forță în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o serie de alerte cod portocaliu și cod galben de furtuni și ploi abundente.

Din datele specialiștilor reiese că, cel puțin până pe 26 august, în majoritatea regiunilor se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi grindină.

ADVERTISEMENT

Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp și chiar 25…40 l/mp în unele zone.

România, lovită de furtuni și ploi abundente. Alerte cod portocaliu și galben emise de ANM

Un prim cod galben este valabil de marți, ora 12.00, până miercuri, la ora 10.00. În acest interval, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Banat, Maramureș și la munte, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată.

ADVERTISEMENT

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

În cursul zilei de marți, intervalul orar 14.00 – 22.00, în vigoare va fi și un cod portocaliu.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, în jumătatea nordică a Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 60…80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Cei de la ANM mai informează că astfel de fenomene se vor semnala și în Transilvania, dar pe arii restrânse.

ADVERTISEMENT
Alerte cod portocaliu și galben emise de ANM. Urmează furtuni puternice și ploi abundente. Zonele afectate. Sursa foto: meteoromania.ro

Majoritatea regiunilor intră sub cod galben, miercuri. Anunțul ANM

Nu scăpăm de ploi abundente și furtuni puternice nici miercuri. De mâine dimineață de la ora 10.00, până joi la aceeași oră, majoritatea județelor intră sub cod galben de cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova și local în Banat, Oltenia, Muntenia și la munte, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte sau prin acumulare 25…40 l/mp.

Alerte cod portocaliu și galben emise de ANM. Urmează furtuni puternice și ploi abundente. Zonele afectate. Sursa foto: meteoromania.ro

Conform Administrației Naţionale de Meteorologie, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, specialiștii vor actualiza prezentele mesaje.

ADVERTISEMENT