News

Alerte cu bombă în SUA şi Franţa. Două clădiri importante, evacuate

Au fost alerte cu bombă în două locații importante din SUA și Franța. Persoanele din interior s-au evacuat de urgență.
27.10.2021 | 20:12
Alerte cu bomba in SUA si Franta Doua cladiri importante evacuate
ADVERTISEMENT

În SUA a fost lansată de dimineață, în jurul orei locale 10:00, o amenințare cu bombă la Clădirea Departamentului Sănătății (HHS) din Washington. La fața locului s-au deplasat de îndată autoritățile care au început să cerceteze zona.

Nu s-au raportat incidente și ca măsură de precauție s-a oprit circulația pe lângă clădirea respectivă.

ADVERTISEMENT

Amenințare cu bombă la Clădirea Departamentului Sănătății din Washington

”În această dimineață a fost primită o amenințare cu bombă în clădirea Humphrey, unde se află sediul departamentului. Ca măsură de precauție, am evacuat clădirea și nu a fost raportat niciun incident

Monitorizăm situația îndeaproape împreună cu Serviciul Federal de Protecție”, a spus într-o declarație de presă Sarah Lovenheim, secretarul adjunct pentru afaceri publice al HHS, citată de Fox Washington DC.

ADVERTISEMENT

Între timp, pe rețelele de socializare au apărut imagini de la momentul intervenției forțelor de ordine. Întreaga zonă a fost împânzită de oameni ai legii care nu permit oamenilor accesul în clădire. Momentan, nu au apărut alte informații despre ancheta demarată.

Amenințare cu bombă la Gara de Nord din Paris

A fost panică și în Gara de Nord din Paris. Miercuri, la ora locală 15.45 (16.45, ora României), a fost lansată o amenințare cu bombă în clădire. Drept urmare, toate persoanele din clădire au trebuit evacuate de urgență și aici deplasându-se autoritățile.

ADVERTISEMENT

De asemenea, traficul rutier a fost perturbat până la stabilizarea situației. În zona Gării de Nord s-a format un perimetru de securitate.

”Forţele de ordine au cerut evacuarea Gării de Nord din cauza unei alerte cu bombă. Traficul feroviar este oprit”, a transmis conducerea Gării de Nord din Paris.

ADVERTISEMENT

A fost pus în dificultate și traficul metroului și curselor.  La Gara de Nord din capitala Franței s-au mobilizat sute de agenţi ai forţelor de ordine și inclusiv echipe pirotehnice.

Nu se cunoaște cine a fost sursa lansării alertei cu bombă. Din primele informații, totul s-a iscat după ce un bagaj a fost găsit abandonat în partea subterană a gării.

A intervenit în zonă și Laboratorul Central al Prefecturii de Poliţie dn Paris (LCPP). Acesta se ocupă de analiza substanţelor explozive, chimice şi incendii..

Alerta a fost ridicată între timp, în jurul orei locale 17.30 (18.30, ora României). Așadar, s-au reluat spre circulație toate liniile afectate din jurul Gării de Nord din Paris.

ADVERTISEMENT
Tags: