News

Alerte de la ANM. Cod galben şi informare meteo de ploi abundente şi vânt puternic

ANM a emis noi alerte. Este în vigoare o informare meteo de ploi abundente și cod galben de vânt
01.09.2021 | 10:55
Alerte de la ANM Cod galben si informare meteo de ploi abundente si vant puternic
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme rea. În multe zone din țară sunt anunțate ploi.

În plus, s-a emis și un cod galben de vânt. Atenționarea este valabilă pentru 24 de ore.

Alerte de la ANM. Cod galben şi informare meteo de ploi abundente şi vânt puternic

cod galben
Avertizare meteo de cod galben de vânt, zonele vizate
Sursa foto: Anm

Avertizarea de cod galben este valabilă în intervalul 01 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 10:00. Sunt anunțate intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h. Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h, în special pe parcursul zilei,” a transmis ANM.

ADVERTISEMENT

„Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65…70 km/h,” a adăugat.

Informare meteo de ploi

Pe parcusul zilei de 1 septembrie, în intervalul orar 10:00 –  23:00 sunt anunțate ploi moderate cantitativ. Totodată, sunt posibile descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

„În zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă,” a transmis ANM.

Cantitățile de apă pot depăși local 15 și 20 l/mp. În special în zonele de munte, se pot cumula izolat 30 – 40 l/mp. De asemenea, și în regiunile estice, pe arii restrânse, se pot semnala averse și descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Vreme rece în prima săptămână de toamnă

Prima săptămână din septembrie aduce vreme mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Meteorologii au transmis avertizări de vreme rea și în zilele precedente.

Cantitățile de precipitații estimate în această perioadă sunt normale pentru acest interval de timp. Șansele de ploaie vor scădea spre sfârșitul săptămânii.

ADVERTISEMENT

În schimb, se menține vremea răcoroasă. Joi, 2 septembrie, vom avea parte de temperaturi maxime cuprinse între 16 și 24 de grade. Minimele se vor încadra între 3 și 14 grade.

ADVERTISEMENT