ADVERTISEMENT
News

Aleșii neamului au uitat de “Vinerea Verde”! Zeci de mașini au intrat în Palatul Parlamentului în doar câteva ore. Reportaj

Aleșii neamului au uitat de "Vinerea Verde" la doar câteva săptămâni de la lansarea proiectului.
Autor: Alexandru Năstase | 25.06.2021 | 13:56
Aleșii neamului au uitat de
Sute de mașini au intrat în fosta Casă a Poporului. Sursa foto - colaj Fanatik

La jumătatea lunii martie, guvernanții își spărgeau cărămizi în piepturile coaliției și trâmbițau prin vocea ministrului Mediului lansarea campaniei “Vinerea Verde”, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu. Tanczos Barna a precizat că va merge la serviciu cu metroul, ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a zis că o va face pe jos, în timp ce ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu și cel al Energiei, Virgil Popescu au folosit maşini electrice.

ADVERTISEMENT

La o lună distanță, Klaus Iohannis a mers și el cu bicicleta la Palatul Cotroceni. Președintele s-a alăturat astfel campaniei și a făcut chiar și un apel către oameni să-i urmeze gestul. Nu a ratat ocazia unor contre politice și a trimis câteva săgeți către fostul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, în problema lipsei pistelor.

Aleșii neamului au uitat de campania “Vinerea Verde”!

Ca să nu piardă momentul, reprezentanții PSD și AUR s-au întrecut și ei în mesaje și poze cu mersul pe jos, unul care face piciorul frumos chiar și pe cel al politicienilor. Opoziția a trâmbițat la adresa Guvernului și “Vinerea Verde” părea să devină o normalitate.

ADVERTISEMENT

Toate bune și frumoase, doar că, ploile din ultima perioadă au cam dat peste cap planurile aleșilor neamului. Astfel că, finalul lunii iunie, a adus ambuteiaje la intrarea din Palatul Parlamentului, una luată cu asalt de clasa politică.

Încet dar sigur, însă mai ales rând pe rând, autoturismele personale ale angajaților, consilierilor, deputaților și cele cu numere de Senat au intrat fosta „Casă a Poporului” fără să mai țină cont de apelurile făcute către populație de Florin Cîțu sau șeful statului.

ADVERTISEMENT

De altfel, parlamentarii au dat de înțeles că întreaga campanie este gândită mai degrabă pentru alegători, nu și pentru ei. Zeci de mașini au ajuns încă de la prima oră. Situația s-a schimbat serios cu trecerea timpului și a fost nevoie ca jandarmul de la pază să se întrebuințeze serios pentru a ridica bariera.

Ambuteiaje la intrarea în Casa Poporului

Pentru că în ecuația intrării în clădire au intervenit și pietonii, șoferii parlamentarilor sau aleșii care și-au condus mașinile personale au format cozi serioase. Aceștia au blocat pentru câteva clipe întregul trafic.

ADVERTISEMENT

Așa cum se întâmplă în fiecare zi, șoferii care vin de pe Bulevardul Națiunilor Unite și care sunt forțați să acorde întâietate de trecere și mașinilor din sens invers strâng în spatele lor un număr serios de autoturisme.

Culmea, în martie când a început campania, Florin Cîţu a sărit în apărarea subordonaţilor săi care nu l-au ascultat şi au continuat să vină „bine-mersi” cu mașinile la serviciu. „Este o zi mai răcoroasă pentru această perioadă, dar sunt convins că în lunile următoare vor veni pe jos, vinerea, cu toții”, spunea șeful Executivului.

ADVERTISEMENT

Candidatul la funcția de președinte al Partidului Național Liberal a fost contrazis serios de parlamentari, indiferent de culoarea lor politică. Finalul lunii iunie nu a schimbat cu nimic situația și nu i-a convins pe aceștia să-și lase autoturismele acasă. Culmea, cei care au făcut-o au apelat la firme de transport.

Ce este “Vinerea Verde”

Ministerul Mediului a lansat campania “Vinerea Verde”, cu scopul de a reduce poluarea cauzată de transportul cu maşinile personale în marile oraşe, încurajând transportul alternativ spre şi de la serviciu.

ADVERTISEMENT

Sub sloganul “STOP! Azi maşina stă pe loc!”, campania militează pentru utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!