News

Aleşii neamului, paradă cu biciclete închiriate! Iohannis, singurul care şi-a scos bicicleta pe care a dat o avere

Aleşii neamului au făcut o adevărată paradă cu biciclete închiriate în Parcul Herăstrău.
03.06.2021 | 11:38
Alesii neamului parada cu biciclete inchiriate Iohannis singurul care sia scos bicicleta pe care a dat o avere
ADVERTISEMENT

Clasa politică din România nu a ezitat o clipă și a înțeles că pentru a ajunge la inima alegătorilor are nevoie să le vorbească limba. Drept pentru care, politicienii au trecut la mișcări abile de PR și n-au mai scăpat prilejul de a le arăta oamenilor că nu sunt străini de obiceiurile lumești. Așa s-au purtat și ultimele campanii electorale, așa a devenit Facebook-ul câmpul de luptă al partidelor.

Primii care s-au orientat către spațiul online au fost cei de la USR, după care PSD și PNL au răspuns prezent și au încins duelul pe rețelele de socializare. Apoi, AUR a apărut de nicăieri, le-a arătat tuturor că algoritmul Facebook poate fi jucat pe degete dacă te pricepi și a intrat pe cai mari în Parlament.

ADVERTISEMENT

Aleşii neamului, paradă cu biciclete închiriate de pe stradă!

O altă dovadă că au apus vremurile în care găleata și sticla de ulei îți asigurau votul stă și în  felul în care politicienii încearcă o apropiere față de alegători. Astfel, aleșii caută să pară pe Facebook cât mai „umani”, să răspundă problemelor pe care oamenii le au și nu ezită chiar să coboare în iarbă.

Au făcut-o președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, dar și personajele politice aflate acum în opoziție. Și oamenii cu funcții importante n-au stat o clipă pe gânduri de Ziua Mondială a Bicicletei. De la șeful de stat până la primarul Capitalei, echipe întregi de politicieni au mers prin București amestecându-se printre oameni.

ADVERTISEMENT

Există însă o diferență uriașă între cei care s-au dus la serviciu sau la diverse evenimente cu bicicleta. Aproape toți au făcut-o cu biciclete închiriate. Doar șeful statului și-a permis să folosească bicicleta personală, una care costă o adevărată avere.

Primarul general, Nicuşor Dan şi ministrul Mediului, Tanczos Barna au mers pe bicicletă, în zona Parcului Herăstrău folosind deja celebrele biciclete bucureștene pe care le poate închiria orice doritor cu ajutorul unui act de identitate.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul, inexistent la capitolul piste de bicicletă

Edilul Bucureștiului a recunoscut că orașul este departe de marile metropole europene din acest punct de vedere. A promis însă schimbări importante până la finalul mandatului. ”Pistele de biciclete trebuie făcute pe zeci sau sute de kilometri.

Pentru asta trebuie să eliberăm oraşul de maşinile parcate şi asta vine prin strategia de parcare. Deci, mai întâi strategia de parcare şi apoi piste de biciclete. Sunt 15-20 de kilometri de piste de biciclete acum în Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă am vrea în momentul de faţă să facem nişte piste de biciclete nu am avea unde pentru că sunt maşini parcate peste tot, pe prima bandă şi atunci primul lucru este găsim prin strategia de parcare soluţii alternative pentru a muta maşinile de pe prima bandă pentru a avea spaţiu considerabil.

E inutil să ai pistă de biciclete care nu e conectată cu altele şi care să nu îţi permită să te duci de acasă la serviciu cu maşina”, a declarat Nicuşor Dan.

Klaus Iohannis a luat-o în spițe pe Gabriela Firea

Klaus Iohannis nu a stat pe gânduri și a trecut la atac. Șeful statului a trimis săgeți evidente către Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului. ”Este ziua bicicletei şi în mod natural am venit aici pe bicicletă.

Cred că este o zi foarte potriviă pentru a pomova şi noi politicienii mersul pe bicicletă. Este evident şi cred că toată lumea ştie mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos, te scuteşte de ambuteiajele din trafic (…)

De ce nu merge mai multă lume cu bicicleta. Dacă mergeţi, veţi vedea de ce puţini fac acest efort. Sunt prea puţine piste pentru biciclişti şi împarţi banda cu şoferi nemulţumiţi şi dau de piste făcute aparent pentru biciclişti, dar se merge foarte greu pe ele.

Sunt chestiuni uşor de remediat dacă vrem să promovăm mersul pe bicicletă în oraşele noastre. Bicicliştii nu au nevoie de 2 kilometri de pistă, ci 200 de kilometri de pistă, legături între localităţi”, a declarat şeful statului.

Cât costă bicicleta lui Klaus Iohannis

Dacă echipa lui Nicușor Dan și cea a ministrului mediului Tanczos Barna au ales biciclete închiriate pentru a părea cât mai aproape de ceilalți oameni, șeful statului și-a arătat din nou „aparatul” de zeci de milioane.

Klaus Iohannis a venit în Herăstrău cu deja celebra lui bicicletă germană produsă de Cube. Vorbim despre un model Kathmandu Teak Green 2021, unul care i-a scos președintelui din buzunar nu mai puțin de 9.200 de lei.

Da, citiți bine, aproape o sută de milioane lei vechi. Este totuși un model de lux, un model despre care FANATIK a scris pe larg AICI.

ADVERTISEMENT