Fotbal international

Alessandro Del Piero, donație impresionantă pentru Crucea Roșie din Italia: „Un semn al destinului, la fel ca Mondialul câștigat în 2006””

24.04.2020 | 16:08
Alessandro Del Piero, donație impresionantă pentru Crucea Roșie din Italia: „Un semn al destinului, la fel ca Mondialul câștigat în 2006””
Italia a câștigat Cupa Mondială în 2006. FOTO: FIFA
ADVERTISEMENT

Alessandro Del Piero a anunțat că a donat, alături de colegii din „squadra azzurra” care a cucerit Cupa Mondială în 2006, patru ambulanțe pentru Crucea Roșie din Italia, una dintre țările cel mai afectate de pandemia de coronavirus.

Campionii Mondiali din 2006, donație pentru Crucea Roșie din Italia

Pandemia de coronavirus a blocat competițiile aproape pe întreaga Planetă și mulți dintre foștii sau actualii sportivi au decis să se implice activ în lupta cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Componenții primei reprezentative a Italiei din 2006, câștigători ai Cupei Mondiale după finala cu Franța de la Berlin, și-au unit forțele și au donat patru ambulanțe pentru Crucea Roșie din Italia.

Numărul ambulanțelor donate are o însemnătate aparte, trofeul Mondial din 2006 fiind al patrulea din istoria „squadrei azzura”.

ADVERTISEMENT

Sunt foarte fericit să vă transmit că împreună cu colegii mei de la Cupa Mondială din 2006 şi datorită contribuţiei voastre am donat Crucii Roşii Italiene patru ambulanţe.

Sunt ultramoderne, dotate cu sisteme noi de izolare şi la finalul pandemiei vor putea fi folosite normal.

Un semn al destinului, patru, același număr precum cel al Cupelor Mondiale câștigate de Italia. Vă mulţumesc tuturor pentru că am demonstrat valoarea de a fi o echipă mare”, a transmis Alessandro Del Piero, printr-un mesaj postat pe contul personal de Instagram.

ADVERTISEMENT
  • 1934, 1938, 1982 și 2006 sunt anii în care Italia a câștigat Campionatul Mondial

Del Piero urma să vină în România

În vara acestui an, Alessandro Del Piero, alături de nume uriașe ale fotbalului mondial, urmau să vină în România, la Cluj, pentru meciul de retragere a lui Adrian Mutu.

Evenimentul va fi, cel mai probabil, amânat din cauza pandemiei de coronavirus pentru o dată ulterioară.

ADVERTISEMENT

Alături de Adrian Mutu și Alessandro Del Piero, foști coechipieri la Juventus, în meciul de la Cluj urmau să joace Andrea Pirlo, Gennaro Gatusso, Francesco Totti, Sebastian Frey.

  • 13 iunie 2020 a fost data inițială a meciului de retragere a lui Adrian Mutu
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri