Sport

Alarmă la Craiova! Căpitanul Băluţă nu a semnat noul contract!

CS U Craiova nu a reuşit să rezolve definitiv problema lui Alex Băluţă, cel mai important fotbalist din lotul lui Devis Mangia. Dorit de FCSB, Băluţă a fost ademenit cu un contract care încă nu a fost parafat!
20.02.2018 | 12:17
Alarma la Craiova Capitanul Baluta nu a semnat noul contract

Formaţia patronată de Mihai Rotaru şi-a depus candidatura pentru titlul de campioană prin transferurile perfectate în ultima zi de mercato. Revenirea lui Florin Gardoş, sub formă de împrumut de la Southampton, şi înregimentarea lui Andre Filipe Bernardes Santos, un fotbalist produs de Sporting Lisabona, au fost loviturile date de olteni înainte ca perioada de transferuri să se încheie. Cu toate acestea există şi o situaţie importantă, nerezolvată, în Bănie.

Acordul “anti-Becali”, promisiune sau ţeapă?

FANATIK.RO a aflat că Alex Băluţă nu a semnat deocamdată contractul nou cu CS U Craiova. Dorit de Gigi Becali la FCSB, internaţionalul român a fost ademenit de patronul Rotaru cu un acord nou, avantajos pentru ambele părţi. Concret, mijlocaşului i s-a propus un salariu de 12.000 de euro pe lună şi un contract valabil 4 ani, dar care să aibă o clauză de reziliere dublă, crescută de la 3.000.000 de euro la 6.000.000 de euro. Timpul a trecut, actele nu s-au semnat, iar perioada de transferuri s-a încheiat, astfel că Băluţă nu ar mai putea pleca de la Craiova la FCSB nici dacă şi-ar dori! Conform informaţiilor FANATIK.RO, în această săptămână urmează să aibă loc discuţiile finale, astfel încât fotbalistul să fie liniştit înainte de începerea play-off-ului! Până la parafarea actelor, însă, orice este posibil. Să fie doar o “manevră” anti-FSCB şi o promisiune deşartă pentru Băluţă?

Gigi a forţat cât a putut transferul!

Băluţă este unul dintre puţinii fotbalişti de top din Liga 1 pe care Gigi Becali nu i-a putut aduce la FCSB. Blindat în zona ofensivă, Becali a încercat să obţină un discount la suma de 3.000.000 de euro, cât era clauza de reziliere cu Craiova. De altfel, chiar patronul FCSB anunţa, resemnat, că transferul mijlocaşului a picat după ce CS U l-a convins să semneze noul contract: “Băluţă are clauză 6 milioane. I-au mărit clauza. Probabil au fixat-o aşa şi nu spuneau, ca să tot vorbesc eu să îi maresc cota. Hai să uităm de Băluţă, eu unul am uitat de Băluţă. I-au mărit salariul probabil, aşa sunt convinşi că nu mai pleacă la Steaua. Au procedat bine. Sunt siguri că la Steaua n-are cum să ajungă. E bine şi pentru mine, eram pe muchie să plătesc 3 milioane şi e o sumă mare!”, declara Becali.

Băluţă a refuzat… de teama fanilor!

Atracţia numită FCSB, echipa care vinde cel mai bine în ultimii ani, i-a făcut cu ochiul lui Băluţă. Liderul Craiovei ar fi fost tentat să semneze cu formaţia lui Becali, dar a spus pas, cel puţin deocamdată, de frica suporterilor olteni. “Am avut multe discuţii în iarna asta. Am fost stresat şi cred că este mai bine că am rămas. Îmi părea rău dacă plecam, mai ales la Steaua. Am primit multe mesaje de la suporteri să nu plec la Steaua. Suporterii mi-au spus să nu mă duc după bani. Îmi era greu să plec, nu era un pas înainte dacă mă duceam la Steaua. Trebuie să mă gândesc şi la binele familiei mele. Am discutat şi cu familia şi am luat împreună decizia să nu plec acum, fie şi la Steaua. Am ajuns la concluzia că este bine să evit unele conflicte. Lumea e nebună. Ştiu că au fost fotbalişti ai Craiovei care în decursul anilor au semnat cu echipele rivale”, sună explicaţia fotbalistului.

La un pas de Serie A! Preţul: Minimum 4.000.000 de euro!

Unul dintre cei care s-au luptat cel mai mult pentru ca Băluţă să nu fie lăsat să plece la FCSB a fost antrenorul italian Devis Mangia. “Am vorbit cu Băluţă şi i-am spus că pentru el e mai bine să prindă un transfer afară şi văd că m-a ascultat. Sper ca la vară să prindă un transfer afară, fiindcă merită. S-a vorbit mult, dar nimeni nu mi-a spus despre un posibil transfer al lui Băluţă la FCSB”, dezvăluia recent tehnicianul Craiovei. FANATIK.RO a aflat că transferul de care vorbea Mangia este în Serie A. Un club important din Cizmă îl doreşte şi a înaintat o ofertă concretă de 2.500.000 de euro, refuzată de Mihai Rotaru. Italienii nu s-au dat bătuţi şi au anunţat că îl vor urmări şi în perioada următoare pe Băluţă, urmând a efectua o ofertă nouă în vară. Suma pentru care s-ar perfect afacerea este situată între 4 şi 5 milioane de euro. Fotbalistul a fost înştiinţat de interesul italienilor şi, se pare, acesta a fost un alt motiv important pentru care a ales să nu trădeze în favoarea FCSB.

7 mii de euro e salariul lunar pe care îl are Alex Băluţă acum la Craiova