Fotbal intern

Alex Băluță se gândește la revenirea la U Craiova: „Îmi doresc să mă întorc în câțiva ani”

29.04.2020 | 12:53
Alex Baluta se gandeste la revenirea la U Craiova Imi doresc sa ma intorc in cativa ani
ADVERTISEMENT

Alex Băluță recunoaște că ar vrea să revină, spre sfârșitul carierei, la Universitatea Craiova, club alături de care a câștigat o Cupă a României.

Alex Băluță vrea să revină la Craiova

Alex Băluță, Gustavo și Alex Mitriță au format la Craiova una dintre cele mai spectaculoase linii de atac din Liga 1 în ultimii ani și, datorită evoluțiilor bune din România, toți trei au prins transferuri în străinătate.

ADVERTISEMENT

După Gustavo, revenit la Craiova în iarnă după un an și jumătate în China, și Băluță, fotbalist împrumutat în acest sezon de la Slavia Praga la Slovan Liberec, recunoaște că ia în calcul să se întoarcă la Universitatea, dar spre finalul carierei.

De asemenea, mijlocașul de bandă crede în șansele la titlu ale Universității Craiova, formație aflată pe locul trei după disputarea primelor două runde din play-off, la patru puncte distanță de liderul CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc să mă întorc, dar în câțiva ani. Mai am de demonstrat în străinătate. Mai sunt opt etape, iar diferența de puncte față de CFR e mică. Băieții trebuie să profite!”, a declarat Alex Băluță la Oltenia TV.

„Nu este un campionat care mi se potrivește”

Alex Băluță recunoaște că, deși mai are doi ani de contract cu Slavia Praga, ar vrea să plece, considerând că nu își poate arăta calitățile în fotbalul din Cehia.

ADVERTISEMENT

Lucrurile decurg bine aici, e a doua săptămână de antrenamente, cu grupuri de câte 6 sau chiar de câte 10, jucăm 5 la 5. O să începem meciurile pe 20-25 mai, chiar jucăm primii, cu Teplice. 

Mai am 2 ani contract cu Slavia, dar nu vreau să revin acolo cât timp este acel antrenor acolo, depinde şi de ei, o să merg unde sunt dorit şi apreciat. Slovan nu-şi permite să plătească salarii mari, se bazează pe jucători tineri.

ADVERTISEMENT

Nu este un campionat care mi se potriveşte, este dur, pe forţă, mi-aş dori să joc în altă parte”, recunoaște Alex Băluță.

ADVERTISEMENT