Life

Alex Bodi, eliberat din închisoare. Decizie definitivă a magistraților

18.12.2020 | 20:41
Alex Bodi eliberat din inchisoare Decizie definitiva a magistratilor
ADVERTISEMENT

Judecătorii din Craiova au decis! Alex Bodi este eliberat din închisoare și va fi cercetat în dosarul de crimă organizată și proxenetism în arest la domiciliu.

Fostul soț al Biancăi Drăgușanu a fost săltat de mascați pe data de 11 noiembrie și dus la audieri, fiind vizat într-un dosar de proxenetism și prostituție, bănuindu-se că ar fi fost mâna dreaptă a interlopului Adrian Tâmplaru.

ADVERTISEMENT

În dimineața în care a fost săltat de mascați, omul de afaceri Alex Bodi se afla în vila lui de lux, alături de actuala lui iubită, frumoasa rusoaică Daria Radionova.

Alex Bodi va rămâne în arest la domiciliu

Alex Bodi a primit o veste bună, având posibilitatea să își petreacă acasă sărbătorile de iarnă. Omul de afaceri este eliberat din închisoare în această seară și urmează să rămână în arest la domiciliu până pe data de 11 ianuarie, atunci când va expira termenul de 30 de zile și când se vor face noi cercetări în dosarul în care este implicat.

ADVERTISEMENT

„În baza art. 425 ind.1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. raportat la art. 204 C.pr.pen; Respinge contestaţiile declarate de inculpaţii Bogdan Mihnea Ciprian, Gîdea Mircea Andrei, Judele (fost Nicola, Vecerdea) Florin Adrian, Tîmplaru Constantin Adrian, Vasile Andrei Ionuţ, Nicolae Andrei Alin şi Pasmac (fost Ceauşu) Florin Ionuţ, împotriva încheierii nr. 228/2020 pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la 09.12.2020 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, ca nefondate.

Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru împotriva încheierii nr. 228/2020 pronunţată în şedinţa din camera de consiliu de la 09.12.2020 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Desfiinţează în parte încheierea atacată cu privire la inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru şi rejudecând:

ADVERTISEMENT

În baza art. 237 alin 1 şi 2 C.pr.pen., art. 242 alin. 2 C.pr.pen., şi art. 218 C.pr. pen., respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru şi dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Bodi Alexandru Nicolae, Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru, pe o durată de 30 de zile, începând cu data 18.12.2020 şi până la data de 16.01.2021, inclusiv. În baza art.221 alin.1 C.pr.pen. impune inculpatului Bodi Alexandru Nicolae, obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte fără forme legale situat în com. Tunari, str. Fagului nr.3, jud. Ilfov, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

În baza art.221 alin.2 C.pr.pen., pe durata arestului la domiciliu inculpatul Bodi Alexandru Nicolae are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; -să nu comunice cu persoanele vătămate. (…)

ADVERTISEMENT

În baza art.221 alin.1 C.pr.pen. impune, inculpatului Lăcătuş Narcis Dumitru, obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, situat în mun. Sibiu, str. Podului, nr. 146 ap. 2, jud. Sibiu fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 C.pr.pen. pe durata arestului la domiciliu inculpatului Lăcătuş Narcis Dumitru are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu persoanele vătămate. (…)

Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpaţului Bodi Alexandru Nicolae se va face de către IPJ Ilfov – SIC- Biroul Supravegheri Judiciare. Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpaţilor Lăcătuş Marius Adrian şi Lăcătuş Narcis Dumitru se va face de către IPJ Sibiu – SIC- Biroul Supravegheri Judiciare. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor Bodi Nicolae Alexandru, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 76/12.11.2020 emis de Tribunalul Dolj, Lăcătuş Marius Adrian de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 80/12.11.2020 emis de Tribunalul Dolj şi Lăcătuş Narcis Dumitru de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.81/12.11.2020 emis de Tribunalul Dolj, dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, în vederea punerii în executare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu sunt contrarii prezentei încheieri.

În baza art. 275 alin.2 C.pr.pen., obligă inculpaţii Bogdan Mihnea Ciprian, Gîdea Mircea Andrei, Judele (fost Nicola, Vecerdea) Florin Adrian, Tîmplaru Constantin Adrian, Vasile Andrei Ionuţ, Nicolae Andrei Alin şi Pasmac (fost Ceauşu) Florin Ionuţ, la câte 150 lei fiecare cu titlu de cheltuielile judiciare, statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18 decembrie 2020. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 233/2020 18.12.2020.”

Afaceristul și-a petrecut perioada de arest în condiții deloc mulțumitoare pentru acesta, neavând parte de vreun tratament special. Avocatul lui Alex Bodi a mărturisit că clientul său are parte de același tratament precum ceilalți deținuți.

„Este dezamăgit, este frustrat, e o presiune pe umerii lui. Îmi spune: ‘Cătălin, efectiv, eu nu știu de unde au scos ăștia toată povestea asta în care să fiu pus la un asemenea nivel, atât de jos, și să suport asemenea restricții în condițiile în care eu nu am de-a face cu acest dosar. (…) Alex Bodi are aceleași condiții pe care le au cei care sunt în arestul inspectoratului de poliție, nu vă închipuiți că sunt alte condiții. Nu stă singur, nu are frigider, televizor sau covoare persane. Stă exact ca orice alt arestat preventiv fără niciun fel de privilegiu. Ultima dată, erau 4 în celulă, acum Dumnezeu știe câți or mai fi sau unde-l mută. La data respectivă, la început, când am vorbit eu cu el stăteau 4. Arestul se face într-o clădire veche, sunt clădirile alea faimoase ale lui Ceaușescu. Acum, mă pun și eu în locul comandantului, de ce trebuie să-i dea lui condiții speciale față de ceilalți. Nu există așa ceva: are aceleași condiții, e într-un arest preventiv, de aia nici nu stă într-un penitenciar”, a declarat Cătălin Dancu.

ADVERTISEMENT