Life

Alex Bodi, trimis în judecată de DIICOT. De ce este acuzat fostul soț al Biancăi Drăgușanu

05.04.2021 | 17:39
ADVERTISEMENT

Alex Bodi a fost trimis în judecată de DIICOT. Fostul soț al Biancăi Drăgușanu este acuzat de trafic de persoane și șantaj, într-un dosar în care sunt acuzați alți 29 de bărbați.

Cei 30 de inculpați sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, șantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor și mărturie mincinoasă. În acest dosar, Bodi a fost ridicat de mascați în luna noiembrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a petrecut mai bine de o lună în arest la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova. Ulterior, el a fost plasat în arest la domiciliu.

Alex Bodi, trimis în judecată de DIICOT. De ce este acuzat fostul soț al Biancăi Drăgușanu

Alex Bodi este acuzat de racolarea mai multor tinere și obligarea acestora la a se prostitua. În plus, este vizat și de o acuzație de șantaj, consecință a plății taxelor de protecție.

ADVERTISEMENT

„Membrii grupării infracţionale au recrutat victime, le-au transportat, adăpostit în locaţii din state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia) şi le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi de profil”, se arată într-un comunicat DIICOT.

„O parte dintre ei aveau rolul de a recruta victimele, dar și de a le transporta pe teritoriul Germaniei (de la locaţiile în care erau adăpostite, până la bordeluri), de a le adăposti şi a le supraveghea, precum şi de a „colecta” veniturile obţinute din prostituţie (de cele mai multe ori, transportau banii personal în țară, unde erau împărţiţi între membrii grupării; uneori, erau folosite sistemele de transfer financiar, caz în care evitau, pe cât posibil, să apară la rubrica „beneficiar”, folosind intermediari)”, au adăugat procurorii.

ADVERTISEMENT

După ce ajungeau în străinătate, victimele erau obligate, fizic şi psihic, de inculpaţi să practice prostituția în folosul lor. Condițiile în care se aflau tinerele nu erau deloc încurajatoare, nu cunoşteau limba, erau izolate de prieteni şi familie şi nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în ţară.

Procurorii mai notează că victimele care refuzau să practice prostituţia, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă, erau sechestrate şi supuse unor violenţe extreme. Acest lucru le punea pe femei în situația de a fi nevoie să se supună, contrar voinței acestora.

ADVERTISEMENT

Alex Bodi se află în momentul de față în arest la domiciliu, la reședința sa din Tunari. Bărbatul a făcut o cerere pentru a fi plasat sub control judiciar, dar aceasta a fost respinsă de judecători.

Nu sunt singurele probleme cu legea pe care fostul soț al Biancăi Drăgușanu le are. Blondina a revenit cu dezvăluirile cu privire la violențele la care a fost supusă de bărbat. În acest sens, afaceristul din Mediaș a depus o plângere împotriva ei pentru afirmații false.

ADVERTISEMENT