Life

Alex Bourceanu, la un pas de faliment! Afacerea de lux care l-ar putea salva. Exclusiv

20.11.2020 | 21:00
Alex Bourceanu la un pas de faliment Afacerea de lux care lar putea salva Exclusiv
Alex Bourceanu, la un pas de faliment! Afacerea de lux care l-ar putea salva. FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Alexandru Bourceanu, fostul mijlocaș al Stelei, nu s-a descurcat la fel de bine în afaceri ca și pe terenul de fotbal. Aproape de faliment, speră, totuși, să dea lovitura cu noul său restaurant de lux, situat într-o zonă de fițe a Capitalei.

Alexandru Bourceanu a făcut parte din echipa Stelei care elimina Ajax și învingea Chelsea în Europa League. Evoluțiile bune alături de „roș-albaștri” i-au adus un contract bănos în Turcia, la Trabzonspor, iar din anul 2016, când s-a întors la FCSB, a decis să intre și în afaceri.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă era încă fotbalist în activitate, Alex a fost ajutat de soția sa, Adina Bourceanu, cea care a avut mai multe idei de business. Din păcate, pentru Bourceanu viața de afacerist nu a fost la fel de profitabilă ca și cea de pe terenul de joc. O mare parte a banilor agonisiți de fotbalist s-au dus, însă mijlocașul care a demonstrat o ambiție de fier pe teren face asta și în afaceri și vrea să dea lovitura cu un restaurant de fițe, situat în zona Floreasca din Capitală.

Soții Bourceanu au investit 500.000 de euro într-o clinică de recuperare!

Cariera lui Alex Bourceanu a fost presărată cu accidentări destul de grave. Iar suferința și calvarul prin care a trecut l-au făcut să își dorească să ajute și alți sportivi ajunși în situația lui. Astfel că, în anul 2016, Alex și soția lui Adina au investit 500.000 de euro într-o clinică de recuperare.

ADVERTISEMENT

„Alex a avut ideea deschiderii unei clinici de recuperare. Această decizie a luat-o probabil din cauza accidentărilor pe care le-a avut de-a lungul timpului. Eu mă ocup mai mult de acest proiect, pentru că el nu are timp, trebuie să se concentreze la fotbal. Decizia am luat-o împreună, dar ideea a fost a lui. Faptul că este fotbalist, şi mai mult decât atât, că a avut probleme medicale, cu siguranţă a influenţat decizia noastră”, a spus Adina atunci într-un interviu pentru FANATIK.

La 4 ani distanță de la deschiderea clinicii de recuperare, afacerea este pe butuci. Din informațiile FANATIK, pierderile familiei Bourceanu cu acest business sunt însemnate, ea neavând succesul pe care îl spera fostul fotbalist și soția acestuia. De altfel, Adina Bourceanu spunea încă de atunci că nu îi este ușor să administreze afacerea, având și doi copii pe care trebuie să îi crească: „Asta face ca lucrurile să fie puţin mai complicate, pentru că fac destul de des şi drumuri la Galaţi. Alex merge la antrenamente şi în cantonamente, eu mă ocup de clinică şi de proiectele mele, iar când el e liber încerc să îmi fac programul după al lui. Încă am timp pentru toate”.

ADVERTISEMENT

„Eu mă voi întoarce în fotbal, într-un timp mai scurt sau mai lung, ca antrenor. Depinde de școala de antrenori. Vom vedea ce se va întâmpla”Alex Bourceanu

Investiție de 100.000 de euro într-un restaurant cu specific italienesc! Nu a mers nici acesta…

Anul trecut, Adina Bourceanu și o prietenă de-ale ei, Nicuţa Enache, și-au deschis un restaurant italian cochet în centrul Capitalei, afacere în care au investit aproximativ 100.000 de euro. Deschiderea a fost făcută cu fast, fiind numai invitați unul și unul.

Însă, un an mai târziu, nici această afacere nu merge cum și-au plănuit soții Bourceanu. Pandemia de coronavirus a adus pierderi mari în acest sector și afacerea Adinei nu a scăpat. O mare parte din banii câștigați în fotbal de Alex s-au dus pe cele două afaceri neinspirate, însă asta nu i-a oprit pe cei doi soți să mai încerce o investiție.

ADVERTISEMENT

Ultima șansă pentru Alex Bourceanu de a scăpa de faliment! Vrea să dea lovitura cu un restaurant cu specific… sportiv

În urmă cu o lună, familia Bourceanu a deschis un nou restaurant, în zona de fițe Floreasca, în plină pandemie. Fotbalistul speră să dea lovitura cu această afacere și recunoaște că Adina se ocupă de tot, el neavând „calități” să se ocupe de business.

„Sincer, eu mi-am dorit un wine bar sau un restaurant și ăsta e țelul, să facem un restaurant în viitor. Am încercat să atingem o nișă puțin exploatată, să facem un loc unde să poți urmări evenimente sportive, dar să și poți mânca bine și bea un pahar de vin sau o bere la un nivel decent. Avem bucătar și treaba lor este să scoată produsele la masă. E mai complicat în afaceri, mai ales că nu e un domeniu care să îmi placă pe de-a-ntregul. E nevoie de calități pe care eu nu le am”, a spus fostul fotbalist.

Alex Bourceanu vrea să dea lovitura cu un restaurant cu specific… sportiv

Adina Bourceanu a surprins lumea mondenă cu un nou look „ravisant”

Când Alex era la cel mai înalt nivel în fotbal, Adina Bourceanu a fost intens criticată pentru silueta ei. Însă, în 2014, a demonstrat o ambiție de fier și a slăbit numai puțin de 50 de kilograme într-un an.

Adina Bourceanu a surprins cu noua sa înfățișare

„Principalele motive pentru care m-am decis să slăbesc au fost problemele de sănătate cu care mă confruntam, picioarele umflate, durerile de oase, lipsa de ambiție pe lungă durată”, ne-a spus Adina la vremea respectivă. În 2020, Adina a surprins lumea mondenă cu un nou look, fiind tunsă… la zero!

  • 40 de kilograme a slăbit Adina Bourceanu într-un an
ADVERTISEMENT