Fotbal intern

Alex Bourceanu revine în Liga 1! Cu ce echipă se antrenează fostul căpitan al FCSB

22.08.2018 | 08:18
Alex Bourceanu revine in Liga 1 Cu ce echipa se antreneaza fostul capitan al FCSB

Alex Bourceanu revine în Liga 1! Fostul căpitan al vicecampioanei României s-a întors în ţară şi după ce s-a antrenat şi cu alte echipe din eşaloanele inferioare, se pare că este decis să aleagă să evolueze pentru o echipă de pe prima scenă a fotbalului românesc.

Jucătorul îşi aşteaptă cartea verde pentru a putea evolua la noua sa echipă, Dunărea Călăraşi, scrie sportulcalarasean.ro. Acesta a mai fost în tratative şi cu FC Politehnica Iaşi, însă cele două părţi nu au ajuns la un acord, iar acum, Bourceanu va evolua sub comanda lui Dan Alexa la echipa nou-promovată.

Alex Bourceanu revine în Liga 1

“Gladiatorul” Bourceanu se pregăteşte deja cu noua sa echipa de la începutul acestei săptămâni, însă nu va putea debuta la Dunărea Călăraşi în etapa cu numărul şapte, cu FC Politehnica Iaşi, din cauză că oficialii noului club aşteaptă cartea verde. Bourceanu se întoarce în România după doar un an şi jumătate de la plecarea sa de la FCSB în Rusia, la Arsenal Tula, acolo unde acesta nu a avut prea mult noroc. În luna decembrie a anului trecut, jucătorul a suferit o fractură de tibie şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. După acest episod petrecut în urmă cu nouă luni de zile, mijlocaşul nu a mai evoluat, fiind în recuperare după operaţie. La finalul acestui sezon, i-a fost reziliat angajamentul cu Arsenal Tula şi Alexandru Bourceanu va semna cu Dunărea Călăraşi din postura de jucător liber de contract.

Bourceanu s-a mai antrenat după despărţirea de ruşi şi cu Flacăra Moreni, echipă antrenată de Gabriel Paraschiv, fostul său coleg de la Oţelul Galaţi: “Alex a venit la antrenamentele noastre. Nu m-am văzut de multă vreme cu el şi chiar aveam o grămadă de povestit. A fost extraordinar să-l am alături, iar jucătorii mei au avut enorm de învăţat de la el vizavi de ce înseamnă seriozitate şi mod de lucru. Normal că l-aş vrea cât mai mult alături de mine, dar normal că va pleca atunci când decide să aleagă una dintre ofertele pe care le are”, a declarat Gabriel Paraschiv.

L-a vrut şi FC Poli Iaşi

Un oficial al echipei din Copou anunţa în urmă cu o lună că a încercat ca Bourceanu să fie repatriat şi adus la Iaşi“Alex a fost sunat de cei de la Poli Iaşi pentru a semna un contract cu echipa din Copou. Acum e în discuţii chiar cu Arsenal Tula pentru o posibilă prelungire a contractului, dar momentan nu sunt deloc noutăţi în acest sens”, a declarat un oficial al echipei din Copou.

Alex Bourceanu revine în Liga 1! Mijlocaşul, pe vremea când evolua la FCSB, protestând într-un meci de pe Arena Naţională contra celor de la Pandurii Târgu Jiu, disputat pe data de 4 decembrie 2016, în Liga 1 Betano
Alex Bourceanu revine în Liga 1! Mijlocaşul, pe vremea când evolua la FCSB, protestând într-un meci de pe Arena Naţională contra celor de la Pandurii

Alexandru Bourceanu este un mijlocaş defensiv, născut pe 24 aprilie 1985, la Galaţi. Acesta a început fotbalul la Dunărea Galaţi, după care a făcut pasul la echipa mare a clubului. A mai jucat la Oţelul Galaţi, FC Timişoara, FCSB în două perioade (iulie 20011 – septembrie 2014 şi ianuarie 2016 – ianuarie 2017), Trabzonspor şi Arsenal Tula.  La vârsta de 33 de ani, Bourceanu are în palmares cinci trofee, toate cu FCSB: 3 titluri de campion al României, o Cupă a României şi o Supercupă A României.

Citeşte şi: