Sport

Alex Chipciu, aproape de despărțirea de CFR Cluj. „Îi caut deja echipă!” Exclusiv

Alexandru Chipciu a fost scos din lotul celor de la CFR Cluj de Marius Șumudică. Impresarul jucătorului, Giovanni Becali, încearcă să-i găsească o nouă echipă mijlocașului campioanei.
03.08.2021 | 15:10
Alex Chipciu aproape de despartirea de CFR Cluj Ii caut deja echipa Exclusiv
Marius Sumudica si Alexandru Mihaita Chipciu in meciul de fotbal dintre CFR Cluj si Universitatea Craiova, Supercupa Romaniei, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 10 iulie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Alexandru Chipciu, 32 de ani, nu traversează momente plăcute la CFR Cluj. Cu o zi înainte de meciul extrem de important al clujenilor cu Young Boys Berna, Chipciu a avut un conflict cu unul dintre colegi, portarul Hindrich, după care a părăsit antrenamentul.

Marius Șumudică a anunțat că l-a exclus din lot pe mijlocaș, care a plecat acasă. Chipciu nu știe când și dacă se va mai prezenta la antrenamentele echipei cu care este sub contract până vara viitoare.

ADVERTISEMENT

Se discută inclusiv de despărțirea lui Alex Chipciu de CFR Cluj, informație confirmată pentru FANATIK de impresarul jucătorului, Giovanni Becali.

Giovanni Becali dezvăluie că-i caută deja echipă lui Alex Chipciu. „O să încercăm ceva în Turcia, mai este timp de transferuri!”

Alex Chipciu a avut un început de sezon în creștere. Venirea lui Marius Șumudică pe banca tehnică dădea impresia că-l va ajuta mult pe jucător. Mai ales că Șumudică e cel care a dorit să-l ia și la unele din fostele echipe unde a antrenat, dar nu a reușit.

ADVERTISEMENT

Golul cu care Chipciu a calificat echipa în dubla cu bosniacii de la Borac Banja Luka, venit după o super-execuție cu două minute înainte de penalty-urile de departajare, părea semnul revenirii. Șumudică l-a felicitat, toate mergeau în direcția bună.

A venit acum diferendul de la antrenament cu Hindrich, nervozitatea excesivă a mijlocașului care a ieșit de pe teren și decizia lui „Șumi” de a-l exclude din lot. Din informațiile FANATIK, șansele ca Alex Chipciu să-și ducă la capăt contractul cu CFR Cluj sunt mici. „E posibil să reziliem curând”, spun cei din Gruia.

ADVERTISEMENT

Impresarul jucătorului, Giovanni Becali, a detaliat pentru site-ul nostru cum vede situația actuală a lui Chipciu.

„O să încercăm să-i găsim ceva în Turcia în perioada imediat următoare. Îi caut deja echipă! Mai este timp pentru transferuri. Cred că nu va mai fi dorit înapoi de Șumudică după declarațiile pe care le-a dat despre Alex” – Giovanni Becali, exclusiv pentru FANATIK

Alex Chipciu a fost convins să vină la CFR de Marian Copilu, care l-a deturnat dinspre Gaziantep, unde era dorit de… Șumudică!

Transferul lui Alex Chipciu la CFR Cluj a fost dezvăluit în exclusivitate de FANATIK pe 12 ianuarie 2020. Atunci toată lumea vorbea despre mutarea jucătorului la Gaziantep, formație antrenată la acea vreme de Marius Șumudică.

ADVERTISEMENT

Peste cinci zile de la dezvăluirea FANATIK, Alex Chipciu a semnat cu CFR Cluj, cel care a reușit să-l convingă fiind președintele ardelenilor, Marian Copilu. Dragoș Sârbu, omul lui Giovanni Becali, a detaliat atunci pentru site-ul nostru cum s-a produs această mutare-șoc pentru Liga 1.

Motivul adevărat pentru care Alex Chipciu a ales CFR Cluj este legat de familie. El are patru fete și e greu să mergi să joci într-un loc unde e nevoie de escală, așa cum e Gaziantep. Dar chiar și așa, el ar fi mers dacă oferta era cea dorită.

Eu am negociat personal cu bașkanul de la Gaziantep, am cerut mai mult, dar el nu a plusat cât ne-am fi dorit noi. Apoi a apărut acea rezolvare a problemei la CFR Cluj, care a primit liber la transferuri și ne-am reorientat, deși oferta turcilor era mult mai mare chiar fără să pluseze.

De fapt, în vară (n.r. – 2019), am negociat pentru Chipciu și cu Gaziantep, și cu CFR Cluj, dar atunci nu s-a putut face nimic. A reușit să ajungă la CFR. Repet, Alex a ales Clujul pentru familie și pentru oportunitatea de a juca iar în cupele europene ca să revină la echipa națională”, a spus Sârbu în exclusivitate pentru FANATIK.

Chipciu a semnat, în ianuarie 2020, un contract pe doi ani și jumătate cu CFR Cluj, reușind să ia două titluri cu formația ardeleană. Cel pandemic cu Dan Petrescu și cel din vară cu Edi Iordănescu.

  • 850.000 de euro este cota actuală a mijlocașului de 32 de ani, cu 50.000 de euro mai mult decât în momentul în care a venit la Cluj
  • 3.000.000 de euro a încasat Gigi Becali pe Alex Chipciu în vara lui 2016 când l-a vândut celor de la Anderlecht Bruxelles
ADVERTISEMENT