Fotbal intern

Alex Chipciu, despre cea mai frumoasă amintire de la FCSB. “Rămâne în suflet până se trage cortina!”

06.09.2018 | 14:48
Alex Chipciu despre cea mai frumoasa amintire de la FCSB Ramane in suflet pana se trage cortina

Alex Chipciu, actualul fotbalist al formaţiei Sparta Praga, a dezvăluit că cea mai frumoasă amintire din cariera de fotbalist are legătură cu FCSB, echipă la care a evoluat  din ianuarie 2012 până în iulie 2016 şi alături de care a cunoscut cea mai mare performanţă de până acum.

Din memoria lui Alex Chipciu nu a dispărut momentul în care a câştigat primul titlu cu FCSB, în sezonul 2012 – 2013. Alături de gruparea finanţată de Gigi Becali, actualul jucător de la Sparta Praga a ieşit de trei ori campion (2012-2013, 2013-2014 şi 2014-2015). Tot cu formaţia “roş-albastră” a câştigat Cupa Româmiei (2014-2015) şi Supercupa (2013-2014).

Cea mai frumoasă amintire a lui Alex Chipciu la FCSB

Alex Chipciu a câştigat primul trofeu din carieră în primul an când a ajuns la FCSB, acesta fiind şi visul lui din copilărie. “Primul meu trofeu din carieră a fost titlul câştigat cu Steaua, chiar în primul an când am venit la echipă. La începutul anului, când am început, ne-a zis Meme că nici nu ne dăm seama ce înseamnă să câştigăm un trofeu, ce trăiri o să avem şi aşa a fost. Plus că a fost un trofeu luat cu o echipă pe care am iubit-o şi a fost luat după o pauză de 7 ani.

Când m-am apucat de fotbal îmi doream să joc cu Dacia Unirea Brăila în Liga 1, apoi când am crescut îmi doream să iau campionatul cu Steaua, normal. Cu siguranţă acesta e cel mai de suflet trofeu al meu pentru că a fost primul şi pentru că a fost la echipa pe care o iubeam cel mai mult. Şi totuşi, din păcate, nu am apucat să-l ridic. Aveam piciorul în ghips, dar am avut probabil cea nai frumoasă trăire din fotbal. Când am venit la Steaua speram să luăm titlul chiar din primul an pentru că echipa luase cei mai buni jucători din ţară de la momentul acela şi în istoria ei era o normalitate să iei campionatul. Am strâns mai multe trofee decât ani jucaţi în tricoul “roş-albastru”, 7 trofee în 4 ani. Asta s-a întâmplat pentru că aveam o echipă foarte puternică în acei ani şi am dominat fotbalul românesc în perioada în care am jucat la Steaua, cu rezultate mari şi în Europa. 

Alex Chipciu în momentul în care a primit trofeul de cel mai bun fotbalist al lunii martie.
Alexandru Chipciu şi un trofeu câştigat la FCSB. Care e cea mai frumoasă amintire a mijlocaşului din Liga 1 Betano

CITEŞTE ŞI: Pierdere importantă pentru Cosmin Contra înainte de România – Muntenegru. “Nu-l voi folosi!”

Mă întreba cineva pentru ce aş renunţa la un trofeu. La un trofeu, la medalii poţi să renunţi oricum pentru că sunt nişte obiecte, dar la trăirile pe care le-am avut atunci nu am cum să renunţ, astea sunt cele mai importante şi vor rămâne în suflet până se trage cortina. La Anderlecht am reuşit de asemenea să câştig titlul încă din primul sezon acolo, dar nu vreau să le compar pentru că e imposibil. Iubesc ambele echipe, au fost sacrificii foarte mari şi la campionatul luat cu Anderlecht. În Belgia e un campionat foarte greu şi e o parformanţă să iei trofeul acolo. Poate pentru că cel de la Steaua a fost primul şi la echipa la care îmi doream să joc face să fie o mică diferenţă în favoarea acestuia”, a scris Alex Chipciu pe eusunt12.ro

Ce planuri are Chipciu la Sparta Praga

Alex Chipciu a scris şi despre Sparta Praga, echipă la care evoluează în prezent. “Acum, sunt în primul an şi la Sparta Praga. M-aş bucura nespus să câştigăm titlul chiar din primul meu sezon şi aici. Se poate întâmpla şi la Sparta. Sparta e la fel ca Steaua şi Anderlecht, cea mai titrată echipă din Cehia şi e mai uşor să iei campionatul cu echipe mari, plus că aşa ar trebui, ca să se menţină tradiţia cu campionatul luat din primul an”, a încheiat Chipciu.