Sport

Alex Chipciu, fără drept de joc în derby-urile U Cluj – CFR de săptămâna viitoare! Clauza din contract fixată de oficialii campioanei

Alex Chipciu nu va putea juca în următoarele două meciuri pentru U Cluj din cauza unei clauze trecute în contract în momentul transferului de la CFR Cluj.
15.10.2022 | 21:39
Alex Chipciu fara drept de joc in derbyurile U Cluj  CFR de saptamana viitoare Clauza din contract fixata de oficialii campioanei
Alex Chipciu, în tricoul lui U Cluj. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Alex Chipciu a plecat în această vară de la CFR Cluj la rivala din oraş, U Cluj. Mijlocaşul nu a mai intrat în planurile lui Dan Petrescu pentru noua stagiune şi a fost cedat gratis la nou-promovată.

Alex Chipciu, fără drept de joc în derby-urile U Cluj – CFR de săptămâna viitoare!

Însă, pentru a se acoperi în meciul direct, oficialii celor de la CFR Cluj au strecurat în contract o clauză prin care oficialii celor de la U Cluj trebuie să plătească o sumă de bani în cazul în care îl vor folosi în meciul direct.

ADVERTISEMENT

Este o practică des întâlnită în fotbalul românesc ca, în momentul unui transfer al unui fotbalist la un adversar, să fie trecută şi o clauză prin care clubul care l-a transferat se obligă să plătească o sumă de bani dacă jucătorul va fi folosit în meciul direct.

Clauza financiară ţine locul interdicţiei de a juca în meciul direct care contravine legislaţiei!

Este introdusă o clauză financiară pentru că o interdicţie de a evolua în meciul direct contravine legilor europene privind dreptul la muncă, astfel că echipele apelează la astfel de clauze, stabilite de comun acord cu clubul omolog.

ADVERTISEMENT

După înfrângerea cu Farul Constanţa, Alex Chipciu a explicat că este normal ca această clauză să existe, mai ales că s-a ales şi cu o sumă importantă de bani pentru că şi-a reziliat contractul cu CFR Cluj:

”Mă lăsam de fotbal dacă voiam să-i demonstrez cuiva ceva. Nu mă interesează să demonstrez ceva. Din păcate, nu pot juca în niciun meci cu CFR, pentru că e o clauză în contract, pe undeva e normal, că cei de la CFR mi-au dat niște bani”, a spus Chipciu.

ADVERTISEMENT

U Cluj – CFR Cluj se joacă de două ori la un interval de trei zile!

U Cluj joacă într-un interval de trei zile de două ori cu rivala CFR Cluj. Joi, de la ora 21:00, cele două rivale se întâlnesc în Cupa României Betano, pe Cluj Arena. Duminică, de la aceeaşi oră şi pe acelaşi stadion, se joacă meciul din SuperLigă.

Alex Chipciu va fi “odihnit” în ambele confruntări cu rivala din oraş, urmând a reveni pentru prima etapă din returul sezonului regulat, tot împotriva unei foste echipe: FCSB.

ADVERTISEMENT

U Cluj a suferit prima înfrângere după șase meciuri în care a fost neînvinsă, în Cupă și campionat. “Șepcile roșii” sunt pe locul 14, după 14 etape, cu 14 puncte.

  • 33 de ani are Alex Chipciu
  • 2 este numărul de meciuri U Cluj – CFR Cluj care se vor disputa săptămâna viitoare
ADVERTISEMENT