Fotbal intern

Dorit de Gigi Becali la FCSB, Alex Chipciu are ofertă de la Oostende. Problema e doar la salariu. EXCLUSIV

11.12.2019 | 11:15
Dorit de Gigi Becali la FCSB Alex Chipciu are oferta de la Oostende Problema e doar la salariu EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Alex Chipciu este în ultimul an de contract cu Anderlecht Bruxelles și are șanse mici și să mai joace acolo, și să-şi prelungească eventual înțelegerea cu multipla campioană a Belgiei.

Gigi Becali a declarat că îl așteaptă cu brațele deschise pe fostul său jucător, dar șansele ca Alex să se reîntoarcă în Casa Pariurilor Liga 1 sunt aproape inexistente în acest moment. FANATIK a aflat că Oostende, formație clasată pe locul 14 din 16 în campionatul Belgiei, este interesată de a-l lua în iarnă pentru 6 luni pe internaționalul român.

ADVERTISEMENT
  • (P) Cota BETANO la Viitorul – FCSB: 1.80 este cota pentru “ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

Alex Chipciu e dorit de Oostende, unde va juca sigur titular. Gigi Becali nu are nicio șansă să-l aducă la FCSB!

Alex Chipciu nu are niciun meci oficial pentru Anderlecht Bruxelles în acest sezon, după ce s-a întors din împrumutul la Sparta Praga. S-a accidentat înainte de începerea campionatului, nici nu primise număr la început, apoi nu a izbutit să-l convingă pe fostul antrenor, Vincent Kompany, să-i acorde vreo șansă.

ADVERTISEMENT

Acum câteva săptămâni, la ultima pauză prilejuită de meciurile de calificare ale echipelor naționale la EURO 2020, presa belgiană scria că Alex Chipciu este istorie pentru Anderlecht și va pleca la FCSB. Becali a declarat că-l așteaptă cu brațele deschise.

FANATIK a dezvăluit la ora respectivă care a fost răspunsul pe care Alex Chipciu i l-a transmis fostului său patron. Mai ales că de el s-a declarat interesat și Victor Pițurcă, tehnicianul Craiovei, cel care l-a debutat pe Alex la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Alex Chipciu nu dorește să revină în țară. Pe adresa lui a apărut însă o variantă chiar din Belgia. Oostende, formație pregătită de norvegianul Kare Ingebrigtsen, vrea să-l transfere pe român în pauza de mercato. Aici Chipciu ar fi titular. Singurul lucru dificil pentru formația unde s-a vehiculat și numele lui Mircea Rednic este salariul jucătorului.

Oostende nu-și permite să-i suporte salariul de 700.000 de euro lui Alex Chipciu, dar ar vrea să plătească și ea, și Anderlecht

Alex Chipciu are un salariu anual de 700.000 de euro, unul destul de mare chiar și pentru un club cum este Anderlecht. Oostende vrea să propună celor din Bruxelles să achite o parte din acești bani până vara viitoare, iar restul să rămână „în cârca” lui Anderlecht care oricum e nevoită să-l plătească pe Alex dacă nu-i găsește echipă în iarnă.

ADVERTISEMENT

Va conta, normal, și opinia fotbalistului, care își dorește foarte mult să joace. Dar în același timp își dorește să rămână la același nivel salarial, fiind vorba în principal despre familia sa, cei patru copii și soția Andreea fiind cele mai de preț ființe pentru Alex.

„Eu vorbesc săptămânal cu Alex Chipciu. Nu se pune problema să vină la FCSB! Gigi a zis că-l așteaptă cu brațele deschise, ca toată lumea de aici. E copilul nostru, e stelist pur sânge. De numele lui se leagă mari performanțe, dar nu va reveni. I-am recomandat să continue să joace în străinătate. Are patru copii, o familie numeroasă de întreținut” – Meme Stoica, manager FCSB

Dacă nu se va găsi o variantă prin care Alex Chipciu să-și păstreze nivelul salarial, românul va rămâne oricum la Anderlecht până în iunie 2020. Iar atunci va putea semna ca jucător liber de contract cu oricine, pe bani mai puțini, dar cu o primă importantă de instalare la noul club.

  • 3,3 milioane de euro a plătit Anderlecht pentru transferul lui Alex Chipciu de la FCSB în iulie 2016
  • 1 singur meci a jucat Chipciu în acest sezon, dar nu la Anderlecht, ci la națională: România – Malta 1-0, 8 septembrie 2019, integralist
ADVERTISEMENT