Sport

Alex Chipciu, un an la U Cluj! Transfer rezolvat. Promisiunea făcută primarului a contat decisiv. Exclusiv

Alex Chipciu este noul jucător al celor de la Universitatea Cluj. Mijlocașul a acceptat oferta concitadinei și va pleca de la CFR Cluj după doi ani și jumătate. Primarul Emil Boc a avut un rol important.
24.06.2022 | 13:11
Alex Chipciu un an la U Cluj Transfer rezolvat Promisiunea facuta primarului a contat decisiv Exclusiv
Alex Mihaita Chipciu in meciul de fotbal dintre FC Voluntari si CFR Cluj, contand pentru Play-off-ul Ligii 1, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, duminica 24 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
24-06-2022
11:53

U Cluj a anunțat transferul lui Alex Chipciu de la rivala CFR Cluj

Anunțat în exclusivitate de FANATIK, transferul lui Alex Chipciu de la CFR Cluj la Universitatea Cluj a fost confirmat oficial de „șepcile roșii” pe site-ul clubului.

„FC Universitatea Cluj a bătut palma cu Alex Chipciu (33 de ani), unul dintre cei mai titrați jucători români ai ultimului deceniu, având în palmares șase titluri de campion al României și un titlu în Belgia, alături de Anderlecht. Mijlocașul vine prin transfer definitiv de la CFR, unde a jucat în sezonul trecut 29 de partide și a înscris de trei ori”, este anunțul pe site-ul clubului recent promovat în Liga 1.

 

Alexandru Chipciu, transfer de la CFR Cluj la U Cluj! Jucătorul campioanei a acceptat să joace în sezonul următor pentru „șepcile roșii”, echipă nou-promovată în Liga 1.

Alex Chipciu la U Cluj! Patronul Neluțu Varga i-a promis primarului Emil Boc că va ajuta Universitatea și s-a ținut de cuvânt!

Alex Chipciu a intrat în dizgrația lui Dan Petrescu după terminarea sezonului anterior. „Să nu te mai văd la antrenamente! Nu mai am nevoie de tine”, a dezvăluit FANATIK că i-a transmis Petrescu lui Chipciu în pauza de vară. Jucătorul trebuia să-și găsească echipă, deși nu era deloc simplu.

ADVERTISEMENT

Alex Chipciu mai avea un an de contract cu CFR Cluj, dar avea de recuperat și restanțe financiare importante. Era vorba de circa 300.000 de euro, plus că jucătorul dorea și o parte din banii pe ultimul sezon de angajament cu campioana. Un rol important în rezolvarea problemei l-a avut patronul Neluțu Varga, cel care ține foarte mult la jucător.

Părțile au ajuns la o înțelegere financiară, apoi Chipciu și-a dat acordul să semneze cu Universitatea Cluj. Dar aici un rol decisiv l-a avut promisiunea pe care Varga i-a făcut-o primarului Emil Boc, mare fan U Cluj.

ADVERTISEMENT

Omul cu banii de la CFR i-a transmis lui Boc că va ajuta pe U cu jucători și s-a ținut de cuvânt: Alex Chipciu e jucătorul lui Eric Lincar!

Alex Chipciu, un an la Universitatea Cluj, deși avea și varianta FC Argeș! Varga suportă o parte din salariul jucătorului!

Nu doar că Neluțu Varga și-a respectat promisiunea față de primar și l-a convins pe Chipciu să semneze cu U Cluj. Din informațiile FANATIK, patronul campioanei României va suporta și o parte importantă din salariul jucătorului la U Cluj!

ADVERTISEMENT

La CFR Cluj Chipciu era cel mai bine plătit jucător, cu 30.000 de euro lunar, la fel ca Florin Tănase de la FCSB.

Alex Chipciu va semna pe un an cu Universitatea Cluj. Au existat și reacții dure din partea unor suporteri ai lui U privind acest transfer, dar faptul că Lincar a declarat franc că-l vrea a mai pus o cărămidă importantă la această mutare.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, așa cum a scris exclusiv FANATIK, pentru Chipciu a existat și varianta FC Argeș, unde era dorit de Andrei Prepeliță și de noul director executiv Daniel Stanciu. Mijlocașul de 33 de ani a decis în cele din urmă să rămână în Cluj, unde familia sa se simte foarte bine.

  • 650.000 de euro este cota lui Alex Chipciu, sosit la CFR în ianuarie 2020, liber de contract după despărțirea de Anderlecht
  • 76 de meciuri a jucat Chipciu în tricoul lui CFR Cluj, marcând 5 goluri și oferind 5 pase decisive
ADVERTISEMENT