Sport

Cum a câștigat Alex Chipciu „meciul” său cu Dan Petrescu la CFR Cluj. „E stelist! Nu joc cu el”. Exclusiv

Alex Chipciu a marcat în poarta fostei sale echipe şi a câştigat "meciul" pe care îl avea cu Dan Petrescu. Antrenorul ezita să îl folosească împotriva FCSB-ului pentru că "e stelist".
24.01.2022 | 15:56
Cum a castigat Alex Chipciu meciul sau cu Dan Petrescu la CFR Cluj E stelist Nu joc cu el Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj şi FCSB au oferit un adevărat spectacol pe Arena Naţională în primul derby al sezonului. S-a încheiat 3-3, roş-albaştrii reuşind să îşi păstreze vii speranţele la titlu graţie golului marcat în prelungiri de Iulian Cristea.

Fostul jucător al FCSB-ului, Alex Chipciu, a intrat pe teren în minutul 70 şi a marcat golul de 3-2 câteva minute mai târziu, în minutul 77. Părea că va fi golul care decide învingătoarea, însă apărarea campioanei a fost înfrântă în prelungiri.

ADVERTISEMENT

Cum a câștigat Alex Chipciu „meciul” său cu Dan Petrescu la CFR Cluj. „E stelist! Nu joc cu el”

Totuşi, în derby Alex Chipciu a câştigat propriul “meci” pe care îl avea cu antrenorul Dan Petrescu. Tehnicianul îl place mult pe mijlocaş, însă apropiaţii “Bursucului” au dezvăluit pentru FANATIK că evită să îl folosească împotriva FCSB-ului: “E stelist! Nu joc cu el”, le-a transmis Petrescu apropiaţilor.

Alex Chipciu a început derby-ul pe bancă şi a fost introdus în teren la scorul de 2-1 pentru CFR Cluj. De obicei, la meciurile împotriva roş-albaştrilor, Chipciu nu era în lotul lui Petrescu, însă ardelenii au avut mai mulţi jucători indisponibili pentru acest meci.

ADVERTISEMENT

În tur nu a făcut parte din lotul CFR-ului!

Iar în momentul în care a intrat, Chipciu şi-a pus amprenta pe jocul echipei. A înscris un gol foarte important şi l-a convins pe antrenor că iubirea pentru culorile roş-albastre nu îi perturbă concentrarea în meciurile directe.

La meciul tur dintre CFR Cluj şi FCSB, care a avut loc la câteva zile după demiterea lui Marius Şumudică, Alex Chipciu nu a fost oprit în lotul campioanei. Dan Petrescu a susţinut că el a pregătit meciul, chiar dacă la acea confruntare nu a stat pe bancă. La meciul respectiv, Alex Chipciu s-a întreţinut minute bune cu oficialii roş-albaştrilor înainte de meci.

ADVERTISEMENT
Alex Chipciu s-a întreţinut înainte de meciul tur cu oficialii FCSB-ului. Foto: Fanatik
Alex Chipciu s-a întreţinut înainte de meciul tur cu oficialii FCSB-ului. Foto: Fanatik

“Nu pot să neg niciodată, am fost stelist când eram mic, dar îmi fac treaba ca profesionist”

Fotbalistul a recunoscut şi după meciul încheiat 3-3 că este stelist şi consideră că FCSB este adevărata Steaua:

”Sincer, dacă aș fi fost vreodată întrebat de treaba asta cu Steaua și FCSB, ar fi fost de partea asta, clar. Dar acum chiar mai mult, datorită atmosferei din seara asta, cred că asta e Steaua București.

ADVERTISEMENT

Nu pot să neg niciodată, am fost stelist când eram mic, dar îmi fac treaba ca profesionist”, a spus Chipciu la finalul meciului.

Chipciu are unul dintre cele mai mari salarii din Liga 1: “Când joci bine nu o să fii lăudat, când joci prost, o să fii cel mai criticat”

Chiar dacă Dan Petrescu ezita să îl folosească pe Chipciu în meciurile cu FCSB, fotbalistul i-a demonstrat că îşi face treaba în mod profesionist, pe măsura salariului. Aşa cum era şi în perioada FCSB, Chipciu este unul dintre cei mai bine plătiţi jucători din Liga 1, cu o leafă de 30.000 de euro lunar:

“În aceste moment sunt aproape să rămân la Cluj mai mult timp. Salariul meu a fost (n.r. problema) de când m-am apucat de fotbal şi până acum. Am avut salariu mare şi la Anderlecht, şi la Steaua. E normal să apară astfel de … Trebuie să-ţi şi asumi, când ai salariul mare.

Clar eşti pe minus ca realizări, trebuie să faci orice ca să joci bine şi atunci când joci bine nu o să fii lăudat, când joci prost, o să fii cel mai criticat. Dar sunt confortabil cu treaba asta şi îmi doresc să am evoluţii bune indiferent de ce se vehiculează pe lângă.

Dar, clar, ai şi de pierdut pe parte fotbalistică şi ca imagine. Câteodată contează şi asta, dar asta este, merg înainte, eu mi-am ales treaba asta”, a spus Alex Chipciu după meci.

A câştigat cinci titluri de campion cu FCSB şi CFR Cluj!

Alex Chipciu a jucat între 2012 şi 2016 la FCSB, fiind apoi transferat de Anderlecht. În sezonul 2018-2019 a jucat la Sparta Praga împrumut, înainte de a reveni în ţară la CFR Cluj, în 2020. Are în total cinci titluri de campion al României: trei cu FCSB şi două cu CFR Cluj.

  • 32 de ani are Chipciu
  • 30.000 de euro lunar încasează mijlocaşul

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 1,62 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: