Fotbal intern

Alex Cicâldău, aproape de un transfer uriaș. Un impresar român confirmă FANATIK în presa italiană: ”Sunt pe urmele lui”

25.06.2019 | 15:57
Alex Cicaldau aproape de un transfer urias Un impresar roman confirma FANATIK in presa italiana Sunt pe urmele lui

Mijlocașul formației U Craiova, Alex Cicâldău, este foarte aproape de un transfer uriaș la una dintre cele mai bine cotate echipe din fotbalul francez. Fotbalistul a impresionat la turneul final al Campionatului European de tineret, acolo unde echipa națională de tineret a României s-a calificat în semifinale câștigând o grupă din care au mai făcut parte Franța, Anglia și Croația. De asemenea, Cicâldău este dorit şi de Napoli, anunţă italienii.

Alex Cicâldău, aproape de un transfer uriaș

FANATIK a aflat luni că două cluburi mari din Franța, Olympique Lyon și OSC Lille, sunt interesate de transferul lui Alex Cicâldău, care a ajuns în vara trecută de la FC Viitorul la U Craiova pentru un milion de euro. Informația a fost confirmată în presa italiană de impresarul Virgil Colfescu, care a mai precizat că nu știe de interesul vreunei echipe din Serie A, dar a aflat de cel al belgienilor de la Standard Liege. Mai mult, site-ul apropiat celor de la Napoli a anunţat că este şi pe lista lor de transferuri.

”Acum doi ani l-am propus pe Cicâldău la Fiorentina. Acum, el are o clauză de reziliere de 10 milioane de euro și un contract pe doi ani. A crescut mult. În acest momenbt are multe oferte, printre care sunt cele de la Standard Liege și Lyon. Fotbaliștii români, sârbi și croați nu au un preț prea mare, iar cluburile pot plăti cu ușurință. Nu știu dacă poate juca la Napoli, trebuie văzut dacă se încadrează în fotbalul italian”, a declarat Virgil Colfescu la Radio Marte, conform site-ului iamnaples.it.

Alex Cicâldău, Florinel Coman și Andrei Ivan sărbătorind victoria din meciul cu Anglia (sursă foto: Facebook echipa națională a României)

Gică Hagi va avea de câștigat din transferul lui Cicâldău

Impresarul român a vorbit și despre situația căpitanului echipei naționale de seniori a României, Vlad Chiricheș. El a dezvăluit că fundașul central va rămâne la Napoli și în sezonul viitor. ”Chiricheș a făcut câteva antrenamente cu Steaua la reunirea lotului echipei din Româniam dar nu va pleca de la Napoli”, a afirmat impresarul Virgil Colfescu.

Pentru a-l cumpăra, cluburile europene vor fi nevoite să achite clauza de reziliere a contractului pe care Alexandru Cicâldău o are cu U Craiova. Iniţial, aceasta a fost de cinci milioane de euro, dar între timp, conform unor surse, ea ar fi crescut la opt milioane de euro. Din această afacere va avea de câștigat și Gică Hagi, deoarece FC Viitorul a păstrat un procent de 20% dintr-un viitor transfer al jucătorului, dar nu mai puțin de un milion de euro.