Fotbal intern

Alex Cicâldău, cel mai bine cotat fotbalist din U Craiova – CFR Cluj! Cum arată Top 3 al celor două rivale

11.04.2021 | 14:59
Alex Cicaldau cel mai bine cotat fotbalist din U Craiova  CFR Cluj Cum arata Top 3 al celor doua rivale
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj este capul de afiș al etapei a 30-a, ultima a sezonului regulat din Liga 1. Dincolo de punctele puse în joc și de lupta pentru cucerirea titlului de campioană, duelul dintre cele două rivale este interesant și din punct de vedere al valorii individuale a oponenților.

Cel mai valoros jucător dintre cei pe care îi vom urmări duminică seara pe stadionul ”Ion Oblemenco” este decarul ”Științei”, Alexandru Cicâldău.

ADVERTISEMENT

Următorul în acest top este apărătorul central al ardelenilor, Andrei Burcă, la distanță mare, însă, de valoarea de piață a olteanului. De altfel, cei mai vandabili trei jucători din lotul feroviarilor abia dacă îl depășesc pe liderul din Bănie.

CFR-iștii cu jumătate de milion peste U Craiova

Valoarea generală a Ligii 1 este una modestă comparativ cu celelalte campionate, să le numim din linia a doua a fotbalului european, iar acest lucru se vede cel mai bine prin rarele transferuri ”bune” care implică fotbaliști din primul eșalon al României.

ADVERTISEMENT

FANATIK a analizat loturile celor două oponente de pe ”Ion Oblemenco”, iar concluziile reflectă exact starea în care băltește fotbalul românesc. Per ansamblu, campioana CFR are un lot sensibil mai valoros decât cel al Universității Craiova.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, cei 31 de jucători din lotul primei garnituri a vișiniilor sunt evaluați la o valoarea totală de 25.530.000 de euro, ceea ce înseamnă că, în medie, un fotbalist CFR-ist valorează 823.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Lotul oltenilor este evaluat de sursa menționată cu 500.000 de euro mai puțin (25.030.000 de euro), iar valoarea medie este și mai scăzută dat fiind că Universitatea are în lotul primei echipe 32 de fotbaliști, cu unul în plus față de CFR, adică 782.000 de euro/jucător.

Cei mai ”cotați” fotbaliști din loturile Craiovei și a CFR-ului, un pic peste valoarea transferului lui Dennis Man la Parma

Defalcați, cei mai valoroși trei jucători din loturile echipelor care ocupă pozițiile a doua și a treia a primului eșalon fotbalistic din țara noastră depășesc cu mai puțin de două milioane de euro plafonul de 15 milioane de euro pe care Parma îi va achita, în total, pentru Dennis Man (13 + bonusuri de încă 2 milioane), cel mai scump jucător transferat vreodată din Liga 1.

ADVERTISEMENT

Concret, cei mai bine cotați șase jucători ai Universității Craiova și ai CFR-ului valorează, împreună, 16.700.000. În Top 3 cei mai valoroși jucători oltenii stau mai bine decât adversarii din Ardeal, 10 milioane, față de 6,7 milioane.

La fel de interesant este că, în general, jucătorii Universității sunt urmăriți de cluburi cât de cât interesante din Europa, în vreme ce pe masa CFR-ului cea mai importantă ofertă din ultimii ani a fost cea pentru Billel Omrani, pentru care Leganes era dispusă să plătească două milioane de euro, dacă nu retrograda în Segunda.

La polul opus, Cicâldău este monitorizat de Sampdoria și alte cluburi din Serie A, iar Koljic a fost, anul trecut, pe lista de achiziții a lui Dinamo Kiev, în ambele cazuri sumele de pornire fiind de peste 5 milioane de euro.

Top 3 cei mai bine cotați fotbaliști din lotul Universității Craiova

  • Alexandru Cicâldău – 6.000.000
  • Elvir Koljic – 2.000.000
  • Nicușor Bancu – 2.000.000

Top 3 ce mai bine cotați fotbaliști din lotul campioanei CFR Cluj

  • Andrei Burcă – 2.500.000
  • Cristian Manea – 2.200.000
  • Billel Omrani – 2.000.000

(sumele sunt exprimate în euro)


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 2,00 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT