Fotbal intern

Alex Cicâldău poate ajunge în Serie A. Este comparat cu Marco Verratti şi e dorit de Sampdoria. Cât pot încasa oltenii

15.08.2020 | 13:26
Alex Cicaldau poate ajunge in Serie A Este comparat cu Marco Verratti si e dorit de Sampdoria Cat pot incasa oltenii
ADVERTISEMENT

Alexandru Cicâldău este unul dintre numele jucătorilor tineri din campionatul nostru care s-a remarcat în mod constant şi care datorită evoluţiior sale bune a ajuns şi în atenţia unor cluburi de tradiţie din fotbalul european.

Cicâldău şi rapidul Valentin Mihăilă sunt principalele piese de export pe care Craiova le-ar putea vinde în această vară dacă va considera vreo ofertă convenabilă. Ambii sunt jucători tineri, titulari de drept în echipa vicecampioană a României şi prezenţe constante la loturile naţionale.

ADVERTISEMENT

Craiova a ratat în ultima etapă, în meciul direct cu CFR Cluj, şansa de a readuce titlul în Bănie după 29 de ani şi nu este exclusă varianta de a accepta să vândă măcar una dintre cele două perle pe care le are, pentru a evita surprize financiare neplăcute, mai ales că se va începe şi noul sezon fără spectatori pe stadioane.

Alex Cicâlădu e în capul listei de achiziţii de la Sampdoria

Mijlocaşul ofensiv al oltenilor se află pe lista de achiziţii a clubului italian Sampdoria Genova, care a avut un sezon mai puţin reuşit şi a trebuit să lupte până spre final pentru evitarea retrogradării. Acum veteranul antrenorilor din Serie A, Claudio Ranieri, nu mai vrea să treacă prin aceleaşi momente delicate şi cere întărirea lotului pentru ediţia care va pleca la drum pe 19 septembrie.

ADVERTISEMENT

Conform publicaţiei Genova24.it Alex Cicâldău s-ar afla în capul unei liste de trei jucători, pe care se mai regăsesc numele lui Filip Dagerstal şi Hans Caviglia, fiind dorit insistent de antrenorul Ranieri. E comparat cu binecunoscutul Marco Verratti de la PSG. Unul dintre ei este Alexandru Cicâldău, pivotul de la mijlocul terenului pentru Universitatea Craiova, pe care conducerea îl consideră transferabil pentru suma corectă. În ţara sa, este comparat ca stil de joc cu Marco Verratti

Ar urma să lucreze sub comanda unui antrenor cu feeling buni la români

Acesta este recunoscut drept un tehnician care apreciază mult jucătorii români şi care a avut sub comanda sa pe Adrian Ilie la Valencia şi pe Adrian Mutu la Chelsea, ambii fiind starurile echipei cât timp s-a aflat el pe bancă.

ADVERTISEMENT

Problema este că Sampdoria trebuie să plătească oltenilor cel puţin 7 milioane euro dacă vor să îl aducă pe Cicâldău în oraşul de unde a plecat Cristofor Columb în expediţia care a dus la decoperirea Americii.

Cicâldău costă 7 milioane euro

Cicâldău a ajuns în Bănie în vara lui 2018 de la Viitorul Constanţa, fiind un produs al Academiei lui Gică Hagi. Craiova a plătit pentru transfer un milion de euro şi i-a pus jucătorului clauză de reziliere în valoare de 7 milioane euro, sumă pe care trebuie să o achite orice club care îl vrea.

ADVERTISEMENT

Cel mai bine vândut jucător de la Craiova este Alex Mitriţă, care a fost cumpărat de New York City pentru 8 milioane euro. Cicâlădu ar urca astfel pe locul 2 în topul vânzărilor, mult înaintea lui Andrei Ivan, 3 milioane de la Krasnodar, Alex Băluţă, 2,65 milioane la Slavia Praga, Vladimir Screciu la Genk 2 milioane şi Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga, 1,3 milioane. În total Craiova a vândut deja în valoare de 17 milioane euro.

 

ADVERTISEMENT