Sport

Alex Cicâldău putea să fie eroul lui Galatasaray în derby-ul cu Beşiktaş! Ce s-a întâmplat la penalty-ul ratat: “El trebuia să bată”

Alex Cicâldău putea să fie eroul lui Galatasaray în derby-ul pierdut cu Beşiktaş, scor 1-2, însă Mostafa Mohamed a bătut penalty-ul din final, pe care trebuia să-l execute internaţionalul român.
25.10.2021 | 23:19
Alex Cicaldau putea sa fie eroul lui Galatasaray in derbyul cu Besiktas Ce sa intamplat la penaltyul ratat El trebuia sa bata
ADVERTISEMENT

Galatasaray a pierdut derby-ul cu Beşiktaş, scor 1-2, după ce Alex Cicâldău a deschis scorul în prima repriză. Mijlocaşul transferat de la U Craiova putea să fie eroul Cim Bom, însă Mostafa Mohamed a bătut şi a ratat penalty-ul din finalul meciului.

Fatih Terim a explicat, la conferinţa de presă, că Alex Cicâldău este fotbalist desemnat să bată loviturile de la 11 metri şi că Mostafa Mohamed trebuie să-l lase să execute penalty-ul.

ADVERTISEMENT

Alex Cicâldău putea să fie eroul lui Galatasaray în derby-ul cu Beşiktaş. L-a lăsat pe Mohamed să bată penalty-ul din final

În minutul 81, când Beşiktaş conducea cu 2-1, Galatasaray a primit o lovitură de la 11 metri, iar Alex Cicâldău era cel care trebuia să execute penalty-ul. Cu toate acestea, Mostafa Mohamed a luat balonul şi a ratat.

“Noi decidem cine sunt jucătorii care bat penalty-urile. Cicâldău nu trebuia să-i lase mingea. El trebuia să bată.

ADVERTISEMENT

A mai marcat din penalty într-un meci dificil (n.r. Cicâldău a marcat din penalty la debutul pentru Galatasaray). Nu spun că nu este corect, dar asta este acum”, a spus Fatih Terim la finalul meciului.

Ce a spus Alex Cicâldău după Beşiktaş – Galatasaray 2-1

Alex Cicâldău a deschis scorul în minutul 35 al derby-ului Beşiktaş – Galatasaray 2-1, după un şut superb din afara careului. La finalul meciului, mijlocaşul de 24 de ani a oferit o scurtă declaraţie.

ADVERTISEMENT

“Am marcat, dar sunt trei puncte pe care le-am pierdut azi. Rezultatul normal era o remiză. Ne pare rău pentru fani. Mentalitatea noastră de joc este să avem posesia balonului, să pasăm. Nu contează dacă jucăm în Europa sau în Turcia. Încercăm să jucăm cu aceeași mentalitate, însă din păcate astăzi nu a fost deznodământul dorit”, a declarat Alex Cicâldău.

Olimpiu Mourţan a fost, la rândul lui, titular în Beşiktaş – Gaşatasaray 2-1, însă a ieşit de pe teren în minutul 64, când a fost schimbat cu Ryan Babel.

ADVERTISEMENT

“Moruţan, Cicâldău şi Kutlu au pierdut câteva mingi azi. Suntem o echipă care trebuie să ţină posesia”, a mai explicat Fatih Terim.

Fanii, nemulţumiţi că Alex Cicâldău nu a executat penalty-ul

Imediat după ce Mostafa Mohamed a ratat penalty-ul, fanii lui Galatasaray au luat cu asalt reţelele de socializare şi au scris că Alex Cicâldău trebuia să execute lovitura de la 11 metri.

“Nu poţi să-l laşi pe Mohamed sa bată, abia intrase pe teren”, “Cicâldău deja marcase, nu avea aşa multă presiune” sau “Nu trebuia să-i dea mingea, era penalty-ul lui”, au fost câteva dintre reacţiile fanilor.

Un suporter al lui Galatasaray chiar a căutat statistica lui Alex Cicâldău şi a descoperit că internaţionalul român a transformat cu succes 11 lovituri de la 11 metri.

“Cicâldău a marcat în 11 dintre cele 12 penalty-uri executate. Procentajul lui de succes este de 91,6%. Oricum marcase primul gol. Doar întreb cât de logică este decizia să-l laşi pe Mostafa”.

ADVERTISEMENT