Fotbal intern

Alex Cicâldău și Tudor Băluță, pe lista de transferuri a CFR-ului. “Dacă nu plecam, erau deja aici!”

18.05.2019 | 09:31
Alex Cicaldau si Tudor Baluta pe lista de transferuri a CFRului Daca nu plecam erau deja aici

Dan Petrescu, antrenorul campioanei României, a dezvăluit că Alex Cicâldău și Tudor Băluță s-au aflat pe lista de transferuri a CFR-ului, dar totul a picat în momentul în care a ales să plece să o pregătească pe Guizhou Hengfeng, formație care evoluează în Liga 2 din China. După ce “Bursucul” a ales să plece de la CFR Cluj, Universitatea Craiova l-a cumpărat pe Alex Cicâldău, iar Tudor Băluță a fost cedat la Brighton & Hove Albion.

Alex Cicâldău și Tudor Băluță, pe lista de transferuri a CFR-ului

Dan Petrescu a plecat la Guizhou Hengfeng în iunie 2018 și a stat la formația din China până în martie 2019. Antrenorul român i-a părăsit pe asiatici după primele meciuri jucate în Liga 2, iar apoi a revenit pe banca tehnică a CFR-ului, echipă alături de care a câștigat două titluri consecutive.

“Păi, Băluță, Cicâldău. Dacă eu nu plecam de la CFR, cred că erau aici. Eu așa cred, dar din cauză că am plecat nu am mai putut să fac eu campania de achiziții”, a spus Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, înaintea derby-ului cu FCSB, conform Telekom Sport.

Tudor Băluță se bucură după o victorie a Viitorului. Sursă foto: sportpictures.eu
Tudor Băluță se bucură după o victorie a Viitorului. Sursă foto: sportpictures.eu

CFR Cluj a ratat doi dintre cei mai buni tineri jucători din România

CFR Cluj dădea lovitura pe piața transferurilor dacă reușea în vara anului 2018 să îi cumpere pe Alexandru Cicâldău și Tudor Băluță. Primul a ajuns la Universitatea Craiova, formație care a ajuns la un acord cu Gică Hagi pentru mijlocașul în vârstă de 21 de ani, iar în schimbul fotbalistului s-a plătit un milion de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer. Cota internaționalului român a crescut foarte mult din momentul în care a ajuns la gruparea din Bănie. Când a fost cumpărat de Mihai Rotaru, Alex Cicâldău era cotat de site-urile de specialitate la 1,5 milioane de euro, iar acum valorează 3,5 milioane de euro.

De partea cealaltă, Gică Hagi a ajuns la un acord cu Brighton & Hove Albion la începutul anului 2019 pentru transferul lui Tudor Băluță, dar fotbalistul va juca pentru FC Viitorul Constanța până la finalul sezonului 2018 – 2019, ultimul său meci va fi cel din Cupa României, 25 mai, cu Astra Giurgiu. Gruparea din Anglia a plătit pentru Tudor Băluță 3 milioane de euro, iar internaționalul român în vârstă de 20 de ani a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2022.

  • 3,5 milioane de euro este cota lui Alex Cicâldău, conform transfermarkt.com
  • 3 milioane de euro este cota lui Tudor Băluță, conform transfermarkt.com