Fotbal intern

Alex Cicâldău, ultimul caz unde MM Stoica a dat chix. Încă 6 fotbalişti de top refuzaţi aiurea de fostul director sportiv de la FCSB

01.10.2019 | 19:14
Alex Cicaldau ultimul caz unde MM Stoica a dat chix Inca 6 fotbalisti de top refuzati aiurea de fostul director sportiv de la FCSB
ADVERTISEMENT

MM Stoica şi-a dat demisia şi a plecat de la FCSB, în ciuda insistenţelor lui Gigi Becali să rămână. Fostul director sportiv a acuzat probleme personale, dar şi unele neînţelegeri cu jucătorii: “Nu mă mai ascultau, nu mai aveam aceeaşi putere. Nu mai puteam să mai fac mare lucru”, a povestit Stoica la o emisiune televizată.

Alex Cicâldău, ultimul caz unde MM Stoica a dat chix

De altfel, asta e şi ceea ce a făcut Mihai Stoica în ultima lună, a oferit dezvăluiri după dezvăluiri la TV. Ultima apariţie a fost de curând, la Realitatea Sportivă, iar stelistul a povestit de ce Alexandru Cicâldău, unul dintre cei mai buni mijlocaşi români, nu a ajuns la FCSB: “I-am spus lui Gigi Becali că e bun, dar nu dă goluri. Gigi voia un mijlocaş care să dea goluri. La Craiova mai marchează, dar tot sunt puţine. I-au dat şi numărul 10, bate lovituri libere, penalty-uri, e clar că vor să-l vândă”.

ADVERTISEMENT

Iar Cicâldău i-a dat imediat răspunsul lui Mihai Stoica. Imediat după declaraţii, mijlocaşul ofensiv a marcat două goluri, ambele din acţiune şi ambele de la marginea careului, primul în victoria cu Gaz Metan, scor 3-2, şi apoi aseară în succesul cu Viitorul, scor 3-1.

Alex Cicâldău, în meciul Universitatea Craiova - FCSB. Sursa foto: Sportpictures.ro
Alex Cicâldău, în meciul Universitatea Craiova – FCSB. Sursa foto: Sportpictures.ro

Burcă şi Cestor, refuzaţi de Stoica la FCSB

MM Stoica s-a mai înşelat şi în trecut, chiar Gigi Becali oferind declaraţii acide în repetate rânduri în repetate luni: “M-am luat după Meme şi acum nu am fundaşi, acum erau Burcă şi Cestor la noi” sau “Dacă stăpânul s-a luat după subordonaţi, e vina stăpânului. Dacă îmi plăcea Burcă, trebuia să-l iau pe Burcă. La fel şi cu Cestor”. Acelaşi Stoica s-a apărat în intervenţia de la Digisport, dar Andrei Burcă şi Mike Cestor impresionează în continuare la CFR Cluj sub comanda lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Burcă a fost cel care a ales să meargă la campioana României, în loc de FCSB: “Mi-a spus el: Nu merg la FCSB pentru că nu mă vrea MM, nu are sens”, a explicat Valeriu Iftime, fostul său patron de la Botoşani.

“Nu aveam loc pentru Burcă sau Cestor. Burcă este puternic, dar nu l-am văzut să se impună în jocul aerian, juca în Liga 2 la 23 de ani. Cestor a jucat în Liga 5 din Anglia, la Woking. Voi aţi auzit vreodată de Woking? Are o singură calitate, că e stângaci”
Mihai Stoica, fost director sportiv FCSB

Cazul Dan Nistor

Dan Nistor a fost subiectul unui posibil transfer la FCSB când era la Pandurii, dar şi după revenirea la Dinamo de la CFR. Însă Mihai Stoica a fost cel care l-a convins pe Gigi Becali că Nistor nu este un jucător de valoarea roş-albaştrilor. A povestit chiar patronul lui FCSB: “Am avut posibilitatea să-l iau pe Nistor cu 8.000 de euro pe lună, i-am şi zis: Meme, ăsta e fotbalist. Dar el m-a luat că nu, că nu ştiu ce, că nu ştiu cum. Şi nu l-am luat”.

ADVERTISEMENT

Dan Nistor este acum căpitan la Dinamo şi unul dintre cei mai apreciaţi jucători din Casa Pariurilor Liga 1, iar specialiştii din fotbal sau de la TV îl văd unul dintre cei mai buni fotbalişti români. De altfel, Nistor este şi pe lista lui Cosmin Contra la echipa naţională, mai ales că este unul dintre puţinii jucători care scot constant oameni din joc.

2 goluri şi 3 assisturi a reuşit Nistor în cele 4 meciuri în care a evoluat în acest sezon

Dan Nistor este cel mai bun jucător de la Dinamo în acest moment. foto: Sportpictures.ro
Dan Nistor este cel mai bun jucător de la Dinamo în acest moment. foto: Sportpictures.ro

Cazul Florinel Coman

Cel mai scump transfer realizat vreodată de Gigi Becali la FCSB este cel al lui Florinel Coman. Totuşi, nici în cazul fotbalistului venit pentru 3 milioane de euro, MM Stoica nu a dorit să-l aducă. Motivul? Era deja Dennis Man în avanposturi, iar directorul sportiv de la acea vreme a încercat şi în ultima clipă să blocheze mutarea, în ciuda acordului dintre FCSB şi Viitorul. Stoica s-a răzgândit rapid, conform unei declaraţii din 2017 a lui Gigi Becali: “M-a sunat şi mi-a spus că sunt foarte încântaţi de el şi vrem să-l vedem cât mai rapid pe teren. Abia aştept să-l văd strălucind”.

ADVERTISEMENT

Coman a impresionat la FCSB, a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei naţionale U21 la Euro 2019, când a şi marcat două goluri cu Anglia, iar acum este cel mai dorit fotbalist al roş-albaştrilor. Mai multe formaţii din campionatele puternice, precum Fiorentina sau Galatasaray, au făcut oferte pentru FCSB, refuzate însă de Gigi Becali.

20 de goluri a reuşit Florinel Coman la FCSB

Cazul Răzvan Marin

Mihai Stoica nu l-a dorit nici măcar pe Răzvan Marin, pe vremea când era la Viitorul. Până la urmă, mijlocaşul naţionalei a ajuns la Standard Liege şi acum evoluează la Ajax, semifinalistă de Champions League în sezonul trecut. A oferit şi o declaraţie aiuritoare în 2017: “La echipa naţională aş prefera un jucător agresiv şi puternic precum Ovidiu Popescu în dauna unui fotbalist tehnic ca Răzvan Marin”.

Însă, în acest caz, Stoica a avut puterea să recunoască greşeala: “Am avut tăria să recunosc că nu i-am văzut în detaliu calităţile. El nu pierde mingea, poate ajunge un fotbalist mare”.

Răzvan Marin a fost dorit de Gigi Becali când actualul jucător al lui Ajax era la Viitorul. sursa foto: Sportpictures.ro
Răzvan Marin a fost dorit de Gigi Becali când actualul jucător al lui Ajax era la Viitorul. sursa foto: Sportpictures.ro

12.5 milioane de euro a plătit Ajax pentru transferul lui Răzvan Marin de la Standard Liege

Cazul Lucian Sânmărtean

“Este o ciorbă reîncălzită, nu mai poate ajuta Steaua. El nu face ambele faze şi eu am desfiinţat acasă cuptorul cu microunde”, a răbufnit MM Stoica în momentul când s-a pus problema ca Lucian Sânmărtean să revină la FCSB. Însă acelaşi Becali a reacţionat după ce talentatul mijlocaş român a semnat cu Pandurii: “Îmi pare rău că nu a venit, cu el nu aveam niciun fel de emoţie, făcea diferenţa”.

Totuşi, Stoica a insistat pentru venirea lui Raul Rusescu la FCSB, aflat într-o situaţie asemănătoare cu cea a lui Sânmărtean, chiar dacă Becali nu-l dorea la formaţia roş-albastră. “Raul nu e ciorbă reîncălzită, e caviar”, a spus stelistul. Dar Rusescu a dezamăgit şi a plecat de la echipă: “A zis MM, l-am crezut. E greu fotbalul, ce să-i faci”.

ADVERTISEMENT