Fotbal intern

Alex Couto, explicații pentru criza de la Dinamo: „Banii din Spania există, dar sunt blocați!” Exclusiv

19.11.2020 | 16:39
Alex Couto explicatii pentru criza de la Dinamo Banii din Spania exista dar sunt blocati Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo este într-o criză financiară fără precedent, însă Alex Couto, directorul general al clubului, are o explicație: banii există, dar sunt blocați într-o bancă din Spania!

Dinamo traversează un moment incredibil de dificil în acest moment, după ce banii promiși de Pablo Cortacero nu au ajuns în conturile clubului nici de această dată. Jucătorii deja au început să-și depună memorii pentru a rămâne liberi de contract, sunt oameni în club neplătiți de 5 luni, iar antrenorul Cosmin Contra vrea să plece din cauza situației explozive care a contribuit la locul rușinos din clasament, 15, cu 6 puncte acumulate.

ADVERTISEMENT

Iar situația va deveni și mai dramatică dacă până la finalul lunii nu se plătesc o parte din datorii. FRF a amenințat Dinamo printr-o scrisoare deschisă că riscă să piardă 6 puncte, adică fix cele pe care le-a adunat până în prezent în Liga 1.

Promisiunile lui Pablo Cortacero, din nou fără acoperire

Pablo Cortacero a emis săptămâna trecută un comunicat prin care a asigurat suporterii dinamoviști că a trimis o parte din banii necesari pentru salarii și furnizori, dar nici acum aceștia nu au intrat în conturile clubului.

ADVERTISEMENT

„Vreau să transmit mai întâi scuze sincere pentru situația în care se află Dinamo în acest moment. Întârzierea plăților și gestionarea deficitară a acestei societăți au făcut ca incertitudinea să se instaleze în rândul suporterilor și în cadrul clubului.

Prin acest comunicat, vreau să transmit liniște și să precizez că astăzi a fost făcută o primă plată pentru salarii și furnizori, banii urmând să intre în conturile clubului la începutul săptămânii viitoare. Astăzi s-a procedat la convocarea membrilor Consiliului de Administrație pentru majorarea capitalului social al clubului cu suma de 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Sunt conștient de dificultățile în care se află clubul în această perioadă, dar le transmit tuturor fanilor un mesaj de angajament față de Dinamo. Sunt implicat total în acest proiect, nu am avut și nu am intenția de a-l abandona!”, spunea Pablo Cortacero pentru www.fcdinamo.ro pe 13 noiembrie 2020, fix la 3 luni de când spaniolii au preluat Dinamo.

Alex Couto are explicații pentru criza de la Dinamo: „Banii din Spania sunt blocați”

Din nefericire, cei 400.000 de euro pe care Pablo Cortacero i-ar fi trimis nu au ajuns nici până în acest moment la Dinamo. În weekend, Alex Couto, directorul general al lui Dinamo, le-a arătat suporterilor care conduc Programul DDB un Ordin de Plată, dar aceștia au fost de la început sceptici că banii vor veni. Spaniolul a explicat situația reală a clubului pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

”Nu au venit banii. Sunt blocați în divizia internațională a Băncii Sabadell de către SEPA (Serviciul European de Plăți de Euro). De ce au fost blocați, doar Pablo Cortacero știe. Ideea este că sunt bani, dar nimeni nu știe când aceștia vor intra în conturile clubului.

Noi, cei care suntem la București, Alex Couto, Jose Bueno și Dorin Șerdean, suntem concentrați pentru a face rost de bani. De asemenea, încercăm să găsim și în Spania soluții, dar nu are legătură cu Pablo Cortacero, ci sunt soluții pe care conducerea executivă a lui Dinamo încearcă să le găsească.

Pablo, într-adevăr, este patronul clubului pentru că a preluat compania Lotus, dar noi, ceilalți care suntem aici și conducem Dinamo, încercăm să găsim o cale pentru a ieși din situația asta până Pablo reușește să deblocheze banii”, a declarat Alex Couto pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT