Fotbal international

Alex Dobre a debutat într-un meci oficial pentru Bournemouth în Cupa Angliei. Eddie Howe îl lăuda pe român: ”A făcut pași uriași. Este foarte motivat și muncește enorm”

04.01.2020 | 21:47
Alex Dobre a debutat intrun meci oficial pentru Bournemouth in Cupa Angliei Eddie Howe il lauda pe roman A facut pasi uriasi Este foarte motivat si munceste enorm
ADVERTISEMENT

Faza a treia din acest sezon al Cupei Anglie va rămâne mereu o amintire plăcută pentru mijlocașul român Alex Dobre. Legitimat la formația de Premier League Bornemouth, tânărul jucător român de 21 de ani a debutat oficial pentru echipa antrenată de Eddie Howe în meciul contra celor de la Luton Town.

Alex Dobre a debutat într-un meci oficial pentru Bournemouth în Cupa Angliei

După o serie de împrumuturi consecutive în ligile inferioare la Bury, Rochdale și Yeovil, mijlocașul român Alex Dobre a prins 10 minute la prima echipă a celor de la Bournemouth.

ADVERTISEMENT

Eddie Howe, managerul echipei din Premier League, l-a introdus pe teren pe Dobre în minutul 80 al meciului cu Luton Town, din turul 3 al Cupei Angliei. Românul a intrat la scorul de 3-0, iar echipa sa a mai marcat un gol pe final, 4-0 fiind scorul calificării.

Eddie Howe anticipa debutul lui Dobre și îl lăuda pe român: ”A făcut pași uriași. E motivat și muncește enorm”

Născut la București pe 30 august 1998, Mihai Alexandru Dobre a ajuns în fotbalul britanic în vara anului 2016, când a semnat cu Bournemouth.

ADVERTISEMENT

După împrumuturi în ligile inferioare, la Bury, Rochdale și Yeovil Town, formații pentru care a jucat la nivel de seniori, mijlocașul român aștepta șansa debutului pentru Bournemouth.

În noiembrie 2019, antrenorul Eddie Howe declara în presa din Anglia că Dobre este foarte motivat și implicat la antrenamente. Tânărul manager al lui Bournemouth era sigur că progresele din ultimul timp îi vor permite românului să debuteze la seniorii lui Bournemouth.

ADVERTISEMENT

Alex Dobre, debut la U21 de la o vârstă fragedă

La doar 18 ani, Alex Dobre debuta și la echipa de U21 a României. Deși nu a prins lotul pentru Campionatul European din Italia și San Marino, Dobre a pus umărul la campania de calificare.

Dobre are 8 prezențe în tricoul echipei naționale de tineret, pentru care a debutat la doar 18 ani, pe 24 martie 2017. Mijlocașul lateral de la Bournemouth a reușit să marcheze o dată, într-un joc cu Elveția, câștigat de micii tricolori cu 2-0 în deplasare.

ADVERTISEMENT

În acest sezon de Premier League, Dobre a prins de două ori lotul lui Bournemouth, însă nu a apucat să debuteze în meciurile cu West Ham (0-4) și Chelsea (1-0).

  • 50.000 de euro este cota lui Alex Dobre, conform Transfermarkt
  • 38 de meciuri, 2 goluri și 2 pase de gol are Dobre pentru Bury, Rochdale și Yeovil Town
  • 1 meci are Dobre pentru Bournemouth, cel cu Luton din Cupa Angliei
ADVERTISEMENT