Fotbal international

Alex Dobre, lăudat de antrenorul lui Bournemouth: ”A ales să lupte. A fost incredibil”

08.01.2020 | 11:00
Alex Dobre laudat de antrenorul lui Bournemouth A ales sa lupte A fost incredibil
ADVERTISEMENT

Mijlocașul Alex Dobre a fost lăudat de antrenorul formației Bournemouth, Eddie Howe, după ce a debutat oficial la echipa de seniori într-un meci din Cupa Angliei.

Alex Dobre, lăudat de antrenorul lui Bournemouth: ”Mi-am dorit să îl răsplătesc pentru atitudinea sa”

”A fost un moment important pentru el. Mi-am dorit să îl răsplătesc pe Alex pentru atitudinea sa, pentru modul în care s-a comportat începând cu prima zi a pregătirilor”, l-a lăudat antrenorul lui Bournemouth pe Alex Dobre.

ADVERTISEMENT

”Nu a dorit să plece împrumut. I-am oferit aceasta posibilitate. Însă a vrut să rămână la noi și să se lupte pentru locul său. Singurul lucru pe care îl cer de la orice jucător din lot este acela ca atunci când nu prinzi lotul nu trebuie să ai reacții negative”, a spus Eddie Howe, conform site-ului bournemouthecho.co.uk.

”Este un jucător care se motivează singur”

”Trebuie să muncești pentru a fi mai bun. Iar Alex a făcut asta în fiecare zi, a fost incredibil. A muncit și s-a antrenat pentru momentul debutului. A câștigat acest moment și m-am simțit foarte bine urmărind un tânăr fotbalist care nu se ferește să muncească fără să fie împins de la spate de noi”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

”Este un jucător care se motivează singur și aceștia sunt sportivii care, invariabl, ajung în top. Sunt foarte mulțumit. Este o persoană unică, un fotbalist unic. A ajuns departe și s-a dezvoltat enorm. Acesta este doar un mic pas pentru el, însa sper că nu îl va uita niciodată”, a încheiat Howe.

Bournemouth l-a transferat în 2016

Alex Dobre, în vârstă de 21 de ani, și-a făcut debutul la echipa de seniori a lui Bournemouth la partida cu Luton Town, din turul 3 al Cupei Angliei. Mijlocașul român a prins 10 minute în partida pe care formația sa a câștigat-o cu 4-0.

ADVERTISEMENT

Mihai Alexandru Dobre a ajuns în fotbalul britanic în vara anului 2016, atunci când Bournemouth l-a achiziționat de la Școala de Fotbal Mihai Georgescu. În primii ani, jucătorul a fost împrumutat la Bury, Rochdale și Yeovil Town, formații din ligile inferioare din Anglia pentru care a jucat la nivel de seniori.

Dobre, rezervă în două meciuri din Premier League

În acest sezon de Premier League, Alex Dobre a prins de două ori lotul lui Bournemouth, însă nu a apucat să debuteze în meciurile cu West Ham United (scor 0-4) și Chelsea Londra (scor 1-0).

ADVERTISEMENT

La doar 18 ani,  Alex Dobre debuta și la echipa de U21 a României. Deși nu a prins lotul pentru Campionatul European din Italia și San Marino, Dobre a pus umărul la campania de calificare.

ADVERTISEMENT