Fotbal international

Alex Dobre va juca în Championship. Românul de 21 de ani a fost împrumutat de Bournemouth la Wigan

01.02.2020 | 18:03
Alex Dobre va juca in Championship Romanul de 21 de ani a fost imprumutat de Bournemouth la Wigan
ADVERTISEMENT

Mihai Alexandru Dobre, legitimat la formația de Premier League Bournemouth, va juca în prima jumătate a anului 2020 la Wigan Athletic. Fotbalistul român de 21 de ani vine sub formă de împrumut la gruparea din Championship.

Alex Dobre va juca în liga secundă engleză. A fost împrumutat de Bournemouth la Wigan

Mutarea lui Alex Dobre de la Bournmouth la Wigan a fost anunțată de site-ul formației din liga secundă engleză. Englezii notează că Dobre va juca în Championship până la finalul sezonului 2019-2020.

ADVERTISEMENT

Wigan Athletic l-a transferat pe Alex Dobre, fotbalistul celor de la AFC Bournemouth. Românul reprezintă ultima achiziție în această perioadă de transferuri”, scriu englezii.


La noua sa echipă, Alex Dobre are șanse mult mai mari să joace. Românul are însă și o misiune ceva mai dificilă, aceea de a lupta pentru evitarea retrogradării în Liga a 3-a engleză. Înainte de etapa a 30-a, Wigan ocupa locul 22 în Championship, retrogradabil, cu doar 27 de puncte acumulate.

ADVERTISEMENT

Alex Dobre, debut într-un meci oficial la Bournemouth

Dobre a ajuns în fotbalul britanic în vara anului 2016, când a semnat cu Bournemouth. După împrumuturi în ligile inferioare, la Bury, Rochdale și Yeovil Town, formații pentru care a jucat la nivel de seniori, mijlocașul român aștepta șansa debutului pentru Bournemouth.

Pe 4 ianuarie 2020, Dobre a debutat într-un meci oficial pentru Bournemouth. Eddie Howe, managerul echipei din Premier League, l-a introdus pe teren pe Dobre în minutul 80 al meciului cu Luton Town, din turul 3 al Cupei Angliei. Românul a intrat la scorul de 3-0, iar echipa sa a mai marcat un gol pe final, 4-0 fiind scorul calificării.

La doar 18 ani,  Alex Dobre debuta și la echipa de U21 a României. Deși nu a prins lotul pentru Campionatul European din Italia și San Marino, Dobre a pus umărul la campania de calificare.

Pentru naționala U21, mijlocașul lateral de la Wigan a reușit să marcheze o dată, într-un joc cu Elveția, câștigat de micii tricolori cu 2-0 în deplasare.

În acest sezon de Premier League, Dobre a prins de două ori lotul lui Bournemouth, însă nu a apucat să debuteze în meciurile cu West Ham (0-4) și Chelsea (1-0).

  • 50.000 de euro este cota lui Alex Dobre, conform Transfermarkt
  • 38 de meciuri, 2 goluri și 2 pase de gol are Dobre pentru Bury, Rochdale și Yeovil Town
  • 1 meci are Dobre pentru Bournemouth, cel cu Luton din Cupa Angliei